Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 19:05

Το αδιαχώρητο στη σύσκεψη των συνδικάτων στην Καλαμάτα για “ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών”

Γιάννης Τασιούλας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιάννης Λαγογιάννης Γιάννης Τασιούλας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιάννης Λαγογιάννης

“Αυτή την περίοδο η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ παίζει τα ρέστα της με σκοπό να επιβάλει μέσα στα Σωματεία και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας”, τόνισε το μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, στη σύσκεψη των συνδικάτων της Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο “REX” με πολύ μεγάλη συμμετοχή εργατών και συνδικαλιστών…

Η αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά και στη συζήτηση που έγινε εργάτες και συνδικαλιστές συζήτησαν για τα γεγονότα σχετικά με το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ. Ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε ότι, παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε από διάφορες πλευρές να παρουσιαστεί ότι το ΠΑΜΕ κατά τις ημέρες του συνεδρίου προχώρησε σε κινητοποιήσεις που περιελάμβαναν και βιαιότητες, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πείσθηκαν από αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά αντίθετα είδαν ότι το ΠΑΜΕ είναι το στήριγμά τους στις διεκδικήσεις τους.

Την εισήγηση στη σύσκεψη των συνδικάτων στο REX έκανε ο εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, που μεταξύ άλλων τόνισε: “Είναι ανάγκη σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να εντείνουμε την προσπάθεια για κοινή δράση και συμμαχία, με όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μια συμμαχία που δεν θα χωρίζει τους εργάτες σε δεξιούς και αριστερούς αλλά θα ενώνει την εργατική τάξη απέναντι στους εχθρούς της, που είναι το κεφάλαιο, η εργοδοσία, οι κυβερνήσεις του συστήματός τους και του κράτους τους. Μια συμμαχία από τα κάτω, απαλλαγμένη από τις αυταπάτες της κυβερνητικής εναλλαγής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, με άλλο μείγμα διαχείρισης. Κάνουμε κάλεσμα να χτίσουμε μαχητικό, ταξικό, εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα. Προτείνουμε να συνεδριάσουν τα Σωματεία, να μεταφέρουν τις προτάσεις, να ανοίξουν το διάλογο και τη διαπάλη και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση”.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τασιούλας, εκπρόσωπος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, υπογράμμισε ότι “έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους, καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τι μάχη διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο της ΓΣΕΕ”. Όπως συνέχισε, “η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ θέλει να επιβάλει και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας, να επιβάλει αυτή την περιφερειακή διευθύντρια των my market που έλεγε ότι τα 300 ευρώ είναι 300% πάνω από το μηδέν, να επιβάλει ιδιοκτήτες ανώνυμων εταιριών, να επιβάλει προέδρους και ταμίες τραπεζών, να επιβάλει golden boys μέσα στα συνδικάτα, έτσι ώστε να διατηρήσει ακέραιο και να ενισχύσει έναν μηχανισμό που βάζει εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας”.

Επίσης ο Γιάννης Τασιούλας σημείωσε, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απρίλη, ότι “εμείς δεν θα σταματήσουμε αυτό τον δρόμο που έχουμε ανοίξει. Θα τον συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι συνδέεται με την αναζωογόνηση των Σωματείων”.

Στ.Μ.