Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 01:37

Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα για το νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς, τα συνδικάτα

ΕΦΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΜΑΡΤΗ 
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν με δυναμισμό στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις εφτά το απόγευμα στην πλατεία 23 Μάρτη στην Καλαμάτα, ενάντια στο νομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, κάνει το ΠΑΜΕ. 

Λέει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ ότι “παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό”.

Κάλεσμα κάνει με ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, που σημειώνει από την πλευρά του: “Η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ, σε συνέχεια της "δίκαιης ανάπτυξης” του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν τα κέρδη των ομίλων, των ξενοδόχων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Αφορούν δηλαδή σχέδια για το πώς ο εργαζόμενος θα δικαιούται λιγότερα για να αυξάνονται τα κέρδη του αφεντικού του.

Η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ, σε συνέχεια της "δίκαιης ανάπτυξης” του ΣΥΡΙΖΑ, έχει να κάνει με την παροχή κινήτρων του αστικού κράτους, προς το Κεφάλαιο, με ταυτόχρονη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, το «άνοιγμα της ψαλίδας» ανάμεσα στις σημερινές δυνατότητες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την άθλια πραγματικότητα που βιώνει ο λαός.

Τα όνειρα και η ζωή μας όμως, δεν χωράνε στην ανάπτυξη και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την πάλη τους, να δυναμώσουν τα σωματεία, να αλλάξουν αυτό τον αρνητικό συσχετισμό. Να βάλουν μπροστά και να διεκδικήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Όλοι στο νέο ραντεβού των συνδικάτων την Πέμπτη 7 το απόγευμα στην πλατεία  23ης Μάρτη, για να δώσουμε μαζική δυναμική απάντηση μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας  στην Κυβέρνηση και στο Κεφάλαιο, που φέρνουν για ψήφιση στην Βουλή το Νομοσχέδιο σκούπα πού τσακίζει ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει”.