Μαύρα μάτια θα κάνουμε για να δούμε τα παιδιά και την οικογένεια μας. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου κορυφώνεται άλλη μια BLACK FRIDAY, ακολουθεί το εορταστικό ωράριο από 12 Δεκεμβρίου, ο Γενάρης με τις εκπτώσεις και τις απογραφές ενώ από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλέστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές. Δουλειά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ωράρια λάστιχο, έντονη πίεση και εξαντλητικοί ρυθμοί μέχρι λιποθυμίας... Αυτή είναι η σκληρή και μαύρη πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Αυτή είναι η κανονικότητα και η δικαιοσύνη που μας τσαμπουνάει η Κυβέρνηση της ΝΔ.
Ήδη έχουν φτάσει καταγγελίες στο συνδικάτο από συναδέλφους για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες και μισθούς. Μπροστά στην πολυδιαφημιζόμενη BLACK FRIDAY πολλά εμπορικά θα ανοίξουν από τις οκτώ το πρωί, οι συνάδελφοι δουλεύουν εδώ και μέρες 10ωρα και 12ωρα αδήλωτα.
Συνάδελφε απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν είσαι μόνος σου, δεν είσαι απροστάτευτος, απευθύνσου στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζεις στο κατάστημα που εργάζεσαι, να γίνεις μέλος του και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τις αρμόδιες αρχές και την επιθεώρηση εργασίας:
- Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
- Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.
- Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό .
- Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.
Μαζί με την επίθεση στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλουν να ολοκληρώσουν ένα παζλ, που θα ρίχνει βορά στο κεφάλαιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τα αποθεματικά των Ταμείων.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελούν ένα νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελούν συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, “κορωνίδα” της οποίας αποτελεί ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ).
Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για επαναφορά όλων των απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις (μνημονιακές μειώσεις, επανυπολογισμός, 13η και 14η σύνταξη κλπ), να παλέψουμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάζουν στον κουμπαρά τους τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών μας εισφορών.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.
Δυναμώνουμε τη πάλη μας για δημόσια και δωρεάν καθολική Ασφάλιση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει
Όλοι στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη στις 18:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004