Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 21:08

Οικοδόμοι έριξαν τσιμέντο στο υπουργείο Εργασίας - Κινητοποίηση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Με το αίτημα να αποσυρθεί το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησαν κινητοποίηση το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας. Είχαν μαζί τους και μπετονιέρα, έφτιαξαν τσιμέντο, το έριξαν έξω από το υπουργείο και κάλεσαν τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, να το φτιαρίσει αύριο... Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να δείξουν ότι εφόσον με το νομοσχέδιο θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές τα παρασκευαστήρια τσιμέντου, αναγκαστικά θα δουλεύουν και οι οικοδόμοι γιατί το τσιμέντο δεν μπορεί να φτιαχτεί τη μια μέρα και να δουλευτεί την επομένη. Η αστυνομία αντέδρασε, επιχείρησε να παρεμποδίσει τους οικοδόμους, εκείνοι δεν υποχώρησαν και ακολούθησε ψέκασμα με χημικά…

Το πανό που είχαν οι οικοδόμοι -και το σύνθημα που φώναζαν- έγραφε “Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί - Ποτέ δουλειά την Κυριακή”. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, τόνισε ότι “έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο» ενώ την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με “αέρα κοπανιστό”. “Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή”, τόνισε. 

“Αφού δεν παίρνουν από λόγια θα τους το πούμε και με πράξεις”, είπαν οι οικοδόμοι και για να αποδείξουν στον υπουργό ότι το μπετό δεν γίνεται μόνο του ούτε μπορείς να το φτιάξεις την Κυριακή και να το ρίξεις τη Δευτέρα, οργάνωσαν επιτόπου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος: Η μπετονιέρα τέθηκε αμέσως σε λειτουργία και το μπετό έπεσε στην πόρτα του υπουργείου, προκειμένου ο υπουργός να διαπιστώσει εξ ιδίας πείρας αν θα μπορέσει να το φτυαρίσει την επόμενη μέρα.