Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 10:40

Κινητοποίηση στα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ την Πέμπτη από την Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ 
Να συμμετέχουν σε κινητοποίηση κάτω από τα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ, που διοργανώνεται για την Πέμπτη, 10 Ιούνη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, καλούνται οι επισκευαστές αυτοκινήτων του Νομού, αλλά και όλοι οι αυταπασχολούμενοι από την Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας. Τα αιτήματα της κινητοποίησης αναφέρονται κυρίως σε παροχές του ΕΦΚΑ προς τους αυταπασχολούμενους που ενώ είναι δίκαιες δεν παρέχονται…

Η Επιτροπή Επισκευαστών στο σχετικό κάλεσμά της σημειώνει: “Καλούμε την Πέμπτη 10 Ιούνη στις 9.30 π.μ. στα γραφεία του ΕΦΚΑ Αριστοδήμου 63 (παλιό ΤΕΒΕ) για να καταθέσουμε τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια αδιέξοδα της καθημερινότητας και έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς.  

 Ήρθε το τέλος της "πανδημίας" επιστρέφουμε στην "κανονικότητα", που μόνο καλά μαντάτα δεν είναι για όλους εμάς. Όσοι "τυχεροί" πήραν τα ψίχουλα των επιστρεπτέων προκαταβολών ήρθε η ώρα να τα επιστρέψουν. Ταυτόχρονα τα παλαιότερα χρέη είναι εδώ και μας περιμένουν στη γωνία.

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ουσιαστικά μας οδηγούν σε νέα  διευρυμένα ωράρια εργασίας και λειτουργίας των καταστημάτων, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Μπορεί σήμερα να αφορά ορισμένους κλάδους, όμως στο τέλος δεν θα γλυτώσει κανένας κλάδος. Όσο όμως και να φορτώσουμε ώρες εργασίας για να ανακάμψουμε δύσκολα θα καλύψουμε τα χρέη μας.

Την ίδια στιγμή δεν έχουμε το "δικαίωμα" να αρρωστήσουμε, γιατί το ταμείο δεν καλύπτει αποζημίωση για όσες ημέρες αδυνατούμε να εργαστούμε σε περίπτωση ασθένειας. Το χαμένο εισόδημα δεν αναπληρώνεται και υποχρεωνόμαστε να εργαζόμαστε ακόμα και άρρωστοι.

Το ίδιο και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Ας το σκεφτούμε καλά μιας και είμαστε ένας κλάδος που εγκυμονεί κινδύνους. Η αποζημίωση ξεκινά μετά από ένα μήνα απουσίας από την εργασία. Πως θα επιβιώσουμε μέχρι τότε; Ο απαραίτητος χρόνος ανάρρωσης δεν μπορεί να τηρηθεί γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα χρέη διογκώνονται. Μισό-αποθεραπευμένοι υποχρεωνόμαστε να ξανάπαμε στη δουλειά. Και αν υπάρχουν χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο δεν χορηγείται ούτε αυτή η μίζερη αποζημίωση. Οι προϋποθέσεις αυτές έχουν τεθεί με στόχο να μειώσουν με τεχνητό τρόπο τους δικαιούχους και δεν προσφέρουν καμία λύση.

Η "άδεια" από την εργασία, για ασθένεια ή ατύχημα, που αποτελεί μια ζωτική ανάγκη για μας, δεν έχει κανένα περιεχόμενο με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα.

Η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα

Διεκδικούμε

-Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα, και όχι μετά από 30 μέρες, σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εργασία, και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.

-Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας, όταν απαιτείται η απουσία από την εργασία, που δεν υπάρχει σήμερα για τους αυτοαπασχολουμένους, και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.

-Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τις αποζημιώσεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

-Αναστολή των υποχρεώσεων σε ασφαλιστικό ταμείο, εφορία ΔΕΚΟ και Τράπεζες για όσο διάστημα ο αυτοαπασχολούμενος παραμένει εκτός εργασίας.

-Δωρεάν σύγχρονη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.

-Κατάργηση τους εισφοράς για την υγεία.

-Πρόωρη - αναπηρική σύνταξη για όσους καταστούν ανίκανοι για εργασία.

-Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους κλάδους και για όποια επαγγέλματα είναι κατοχυρωμένα για τους εργαζόμενους, με μείωση του συντάξιμου χρόνου κατά 5 χρόνια, και εισφορές επιδοτούμενες κατά ένα μέρος από τον κρατικό προϋπολογισμό».

-Νομοθέτηση της Κυριακής αργίας”