Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 11:53

Διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ για τη νέα καταιγίδα ανατιμήσεων

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ 
Τη διαμαρτυρία τους για το νέο κύμα ακρίβειας εκδήλωσαν το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, μέλη του ΚΚΕ, που διένειμαν έντυπο υλικό στους πολίτες και τους κάλεσαν να αγωνιστούν μέσα από συλλογικούς φορείς για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει την κερδοφορία των ομίλων πάνω από κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων…

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Κουφαλάκος μίλησε για το νέο κύμα ακρίβειας το οποίο τόνισε ότι σαρώνει τα είδη στα σούπερ μάρκετ, τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, των τηλεπικοινωνιών, του νερού κλ.π Όπως ανέφερε ο κ. Κουφαλάκος οι νέες μεγάλες ανατιμήσεις δεν είναι κάτι προσωρινό αλλά ένα φαινόμενο σύμφυτο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία σχολίασε ότι υπηρετούν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. 

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές, όλο τον κόσμο να μετατρέψουν την οργή τους για τις νέες ανατιμήσεις σε δύναμη και μέσα από συλλόγους και σωματεία να αγωνιστούν με αιτήματα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου επιτηδεύματος, την προοδευτική φορολόγηση ανάλογα με το εισόδημα και τη φορολόγηση με 45% του μεγάλου κεφαλαίου, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Το ΚΚΕ, είπε τέλος ο κ. Κουφαλάκος, θα δώσει τη μάχη για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εμπιστευτούν το κόμμα για να οργανωθεί μαι άλλη δομή της κοινωνίας, όπου ο λαός θα έχει την εξουσία και η παραγωγή θα γίνεται όχι για τα κέρδη αλλά για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. 

Στ.Μ.