Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 15:05

Δίκη για τις απολύσεις σε ίδρυμα της Καλαμάτας

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ  
Εκδικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η κύρια αγωγή των τεσσάρων απολυμένων εργαζομένων στη δομή “Στέγη της Εκκλησίας”, οι οποίοι ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, τονίζοντας ότι η απόλυσή τους είναι παράνομη και έγινε λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας και δράσης. Είναι η Στυλιανή Λαμπρίρη, ο Δημήτρης Λιανός, η Μαρία Γουρνά και ο Παναγιώτης Φαββατάς...


Στυλιανή Λαμπίρη, Δημήτρης Λιανός, Παναγιώτης Φαββατάς, Μαρία Γουρνά

Οι δικηγόροι των απολυμένων εργαζομένων είναι η Μαίρη Πλευριά από την Καλαμάτα και ο Ανδρέας Γούναρης από την Πάτρα, ενώ οι δικηγόροι της εργοδοσίας είναι η Κωνσταντίνα Ντίντα από την Καλαμάτα και ο Απόστολος-Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Το πρωί εργαζόμενοι στη δομή της “Στέγης της Εκκλησίας” με το Σωματείο τους και με τη συμπαράσταση εκπροσώπων άλλων συνδικάτων πραγματοποίησαν, παρά τη βροχή, μικρή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Φαββατάς, τόνισε ότι ο ίδιος και τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι απολύθηκαν μόλις πήγαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας, το 2019 και ενημέρωσαν ότι δεν τους καταβλήθηκε καμία αύξηση στο μισθό τους παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως επίσης την αμέσως επόμενη μέρα μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της σύστασης του Σωματείου τους. Ο Παναγιώτης Φαββατάς υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δεν είχαν υποπέσει σε κανένα παράπτωμα, ποτέ δεν τους είχε γίνει επίπληξη από την εργοδοσία, ενώ δεν τηρήθηκε σε καμία περίπτωση ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, που προβλέπει την επιβολή πειθαρχικών ποινών. 

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, οι δύο από τους τέσσερις απολυμένους εργαζόμενους έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Τη συμπαράσταση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ προς τους απολυμένους και το Σωματείο τους δήλωσε στην κινητοποίηση που έγινε το πρωί στα δικαστήρια ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς. 

Στ.Μ.