Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 00:47

“Για την απαράδεκτη απόρριψη του Συνδικάτου μας από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου”

“Για την απαράδεκτη απόρριψη του Συνδικάτου μας από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας που με απαράδεκτες δικαιολογίες αρνήθηκε να εγγράψει το Συνδικάτο το μας μέλος του ΕΚ.

Απο την ίδρυση μας τον Απρίλιο του 2021 η πλειοψηφία του ΕΚ επιχειρεί μανιωδώς να βάλει εμπόδια στη λειτουργία και δράση μας. Στην αρχή πήγε στις εισαγγελικές αρχές (!) για να γίνει ανακοπή στην λειτουργία μας λόγω διατυπώσεων στο καταστατικό, γεγονός που μας οδήγησε σε περαιτέρω έξοδα για να το τροποποιήσουμε.

Έπειτα, επέδειξε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία για την εγγραφή μας στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου για 10 μήνες. Τελικά, και αφού τελικά αναγκάστηκε να το φέρει ως θέμα στο ΔΣ μετά από εξώδικο του Συνδικάτου μας, με ανυπόστατες δικαιολογίες απέρριψε την αίτηση  εγγραφής μας. Με εισήγηση του Γραμματέα της Διοίκησης (εκλεγμένου με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) και γελοία επιχειρήματα του Προέδρου Σωτήρη Τσώνη (της παράταξης ΔΑΚΕ που στηρίζει η ΝΔ), αρνήθηκαν να μας γράψουν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου. Οι δικαιολογίες που επικαλούνται είναι:

 •                     Ότι μέλη του Σωματείου γίνονται αγρότες, πράγμα που δεν ισχύει και διευκρινίζεται ρητώς από το καταστατικό.
 •                     Ότι το σωματείο δεν συμμορφώνεται με το νόμο Χατζηδάκη και πιο συγκεκριμένα με την εγγραφή στο μητρώο ΓΕΜΗΣΟΕ (πράγμα που δεν έχει κάνει ούτε η ΓΣΕΕ, ενώ εκκρεμεί και απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα του νόμου).

 

Την στιγμή που το Συνδικάτο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία αναπτύσσουμε δράση ενάντια:

 •                     Στην ανασφάλιστη εργασία και την απληρωσιά
 •                     Στα χαμηλά μεροκάματα και συμβάσεις με εργόσημα
 •                     Στα εξαντλητικά ωράρια και στους χαμηλούς μισθούς
 •                     Στην εντατικοποίηση και το bulling – τρεξιμο της εργοδοσίας
 •                     Στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και στα εργατικά ατυχήματα

 

Την ίδια στιγμή το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας απαιτεί από μας να εφαρμόσουμε τον νόμο Χατζηδάκη, να σκύψουμε το κεφάλι για να γίνουμε μέλη του. Την στιγμή που τα κέρδη των ομίλων στον κλάδο μας χτυπάνε ρεκόρ χρόνων, η ηγεσία του ΕΚ Καλαμάτας βάζει εμπόδιο στους εργαζόμενους του Κλάδου να παλέψουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Φοβούνται τους δεκάδες εργαζόμενους - οργανωμένη  δύναμη του Σωματείου μας. Τρέμουν μην ενωθούν κι οργνωνωθούν οι χιλιάδες του κλάδου. Έχουμε την δύναμη για να οργανωθούμε και να κατακτήσουμε:

 •                     Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
 •                     ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
 •                     Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
 •                     Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 •                     Άμεση ανακούφιση από την ακρίβεια με πλαφόν στις τιμές ρεύματος, καυσίμων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης και μείωση δημοτικών τελών

Αυτοί με τα συμφέροντα της εργοδοσίας – εμείς με τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Τους κάνουμε στην άκρη, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε την δύναμή μας – το σωματείο μας. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όσοι νιώθουν οργή από την εκμετάλλευση, όσοι νιώθουν την αδικία, όσοι εκνευρίζονται με τον εργατοπατερισμό ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί.

Απαιτούμε από την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Αυτό το δίκαιο αίτημά μας να το στηρίξουν όλα τα σωματεία. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, που σέβεται την αποστολή του και πιστεύει στην δύναμη του αγώνα και της οργάνωσης στα σωματεία να μας στηρίξει.

 

Οργανώνουμε – συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της 9ης  Νοέμβρη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο μπλοκ μας.

Η πρώτη απάντηση θα έρθει από την απεργιακή συγκέντρωση την 9η Νοεμβρίου στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10πμ!".