Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 13:32

Μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων: “Είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή”

Μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων: “Είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή”

 

Μαθητές και σπουδαστές έδωσαν σήμερα έντονο παλμό στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν στην Καλαμάτα Συνδικάτα της περιοχής, ενώ ανέδειξαν με τα συνθήματα και τα πανό τους την ούτως η άλλως τραγικότατη κατάσταση που φανέρωσε το “προδιαγεγραμμένο έγκλημα” στα Τέμπη. Το σύνθημα: “Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή” αλλά και “Στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή αντήχησε στο κέντρο της Καλαμάτας…

Η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, αφού προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στην κεντρική πλατεία πραγματοποίησε συγκέντρωση και η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας. 

Χαιρετισμό έκανε ο Άρης Κομπότης, από το Συνδικάτο Γάλακτρος Τροφίμων και Ποτών, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, η Σταυρούλα Στραβάκου, από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μαθητές της περιοχής και την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Παναγιώτης Καράμπελας. 

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής εκδήλωσης των Συνδικάτων ήταν:

- Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

- Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

- Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας”.