Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 10:58

Ο δήμαρχος, το φράξιμο του Πάρκου και ο χώρος καταφυγής μετά από σεισμό

Ο δήμαρχος, το φράξιμο του Πάρκου και ο χώρος καταφυγής μετά από σεισμό

“Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα”, σχολίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι κακώς περιφράχτηκε με κάγκελα το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και κακώς μπήκαν πόρτες που θα κλειδώνουν το βράδυ, καθώς, μεταξύ άλλων, το Πάρκο έχει προσδιοριστεί ως χώρος καταφυγής των πολιτών μετά από σεισμό…

Με την άνεση εκείνου που έχει τη λύση για όλα στο τσεπάκι του, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε, σε ελεύθερη απόδοση, “και τι έγινε αν μεταφέρουμε το χώρο καταφυγής 20 μέτρα πιο κάτω, στο Πάρκο του Λιμενικού;”.

Λοιπόν ο δήμαρχος, που τόσο κόπτεται για την τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού, οφείλει να ξέρει ότι το Πάρκο του Λιμενικού έχει οριστεί ως χώρος καταφυγής των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων και όλου του κόσμου που βρίσκεται στο λιμάνι μετά από σεισμό. Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο ασφαλείας του λιμανιού, το οποίο δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο δήμαρχος ούτε κανείς.

Ας ξηλώσει λοιπόν ο δήμαρχος τις πόρτες και τα κάγκελα από το Πάρκο, για να μην συμβεί κάτι τραγικό όσο απίθανο και αν φαίνεται να είναι κάτι τέτοιο.

Στ.Μ.