Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 15:05

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν προσκάλεσε τις παρατάξεις στο μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν προσκάλεσε τις παρατάξεις στο μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 
Τη διαμαρτυρία τους ότι η δημοτική αρχή δεν προσκαλεί τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις εκδηλώσεις και τελετές του Δήμου, διατύπωσαν επικεφαλής παρατάξεων κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Σώματος. Αφορμή η μη πρόσκληση των παρατάξεων στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, για τους εκτελεσμένους πατριώτες από τους Γερμανούς, στις 8 Φλεβάρη του ‘44…

Τόσο ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας όσο και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την τελετή για τους εκτελεσμένους από το Δήμο και πως τελικά εκείνος που τους ενημέρωσε ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησαν γι αυτό. Πρόσθεσαν ότι δεν είχαν προσκληθεί ούτε στη θρησκευτική τελετή για την πολιούχο της Καλαμάτας, Υπαπαντή. 

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας απάντησε ότι για το μνημόσυνο είχε αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου από την περασμένη Τετάρτη. 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι είναι απαίτηση της παράταξής του για κάθε εκδήλωση του Δήμου να στέλνεται ενημέρωση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των δημοτικών της συμβούλων και παρατήρησε ότι οι αναρτήσεις που γίνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν μπορεί να είναι ο τρόπος για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

Στ.Μ.