•Ποιοι ευθύνονται όμως για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στη Νέα Σμύρνη;
♦Όχι πάντως οι κάτοικοί της, που έτσι κι αλλιώς πάντα σύχναζαν στην πλατεία χαλαρά και χωρίς να ενοχλούν κανένα ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή του κορονοϊού τηρώντας οι περισσότεροι τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
•Προς τι λοιπόν η παρέμβαση της αστυνομίας, καθόλα προκλητική και κραυγαλέα, το απόγευμα της Κυριακής;
♦Και γιατί τόση βάρβαρη συμπεριφορά εκ μέρους των αστυνομικών;
•Δεν γνωρίζω αν η κυβέρνηση έχει την απάντηση ούτε καν αν ενδιαφέρεται να απαντήσει.
♦Παραθέτω πάντως ένα απόσπασμα από το άρθρο του Δημήτρη Μπανιά, ανθυπαστυνόμου, μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ και της Πρωτοβουλίας των Αστυνομικών που βρήκα στην Εφημερίδα των Συντακτων:
•“Για άλλη μια φορά δυστυχώς το σύνολο των αστυνομικών πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τις τραμπούκικες συμπεριφορές που είδαμε να λαμβάνουν χώρα στη Νέα Σμύρνη και στην περιοχή της Πανόρμου. Συμπεριφορές και πρακτικές που προκαλούν τον αποτροπιασμό και αηδία του απλού εργαζόμενου αστυνομικού, ξεκάθαρα καταδικαστέες από την πλειοψηφία των συναδέλφων. Η αυταρχικότητα και η καταστολή ξεκινάει όταν η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με κοινωνικές ομάδες και κοινωνικά προβλήματα. Η συνταγή παλιά, ακολούθησε την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κορωνίδα σε όλη αυτή την πορεία, χρήσιμη και για συμπεράσματα και για συναδέλφους, είναι οι εντολές που είχαμε στη διάρκεια της πανδημίας και στην εφαρμογή των μέτρων. Ειδικά στη δεύτερη φάση, από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει παντί τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας αποφάσισε να λαμβάνει μέτρα αντιφατικά και ανεφάρμοστα, να αυξήσει το πρόστιμο και να μας αναγκάσει να κυνηγάμε τους πολίτες στα πάρκα και στις πλατείες λες και είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Η κυβέρνηση πλανάται αν νομίζει ότι με την τυφλή καταστολή θα ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις”.
♦Υστερόγραφο. Περιττό να προσθέσω οτιδήποτε άλλο νομίζω.
Θανάσης Παντές 
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004