Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 09:05

Παρόμοια έργα στον κόσμο με το “Μνημείο Φωτός” της Καλαμάτας

Αριστερά το "Μνημείο Φωτός" του Παναγιώτη Λαμπρινίδη και δεξιά το  ‘lightbulb moment’ του Eddie Roberts Αριστερά το "Μνημείο Φωτός" του Παναγιώτη Λαμπρινίδη και δεξιά το ‘lightbulb moment’ του Eddie Roberts

Αναγνώστης μας μάς έστειλε φωτογραφίες με εικαστικά έργα τα οποία έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία με το “Μνημείο Φωτός”, του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, το οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και αποτελεί το μεγάλο εικαστικό έργο που γίνεται στην πόλη για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης…

Μια από τις φωτογραφίες εικονίζει το έργο ‘lightbulb moment’ του Eddie Roberts. Μια άλλη το έργο “Broadcasts words” του James Sanborn. 

Αυτό δείχνει ότι στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση. Πολλοί όμως απ’ όσους το λένε αυτό, προσθέτουν ότι δεν υπάρχει τέχνη όταν γίνεται αντιγραφή. 

Ας περιμένουμε όμως να δούμε το εικαστικό αυτό έργο που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Τότε θα μπορεί ο καθένας να σχηματίσει την άποψή του και ο γλύπτης κ. Λαμπρινίδης ίσως μιλήσει για την έμπνευσή του και τα δάνεια που ενδεχομένως χρησιμοποίησε.

Στ.Μ.