Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 09:08

Μικρά από την Kalamata Journal: Φιλεργατική παρέμβαση Βασίλη Τζαμουράνη

Μικρά από την Kalamata Journal: Φιλεργατική παρέμβαση Βασίλη Τζαμουράνη

Προχθές Τετάρτη, ημέρα κινητοποιήσεων των εργαζομένων λόγω του εργασιακού νομοσχεδίου, που τελικά ψηφίστηκε το βράδυ, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Σε αυτή τη συνεδρίαση ακούσαμε τη μοναδική αναφορά υπέρ των εργαζομένων και του αγώνα τους ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο. Και την αναφορά αυτή έκανε ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας…

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Τζαμουράνης ζήτησε το λόγο και δήλωσε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που είτε απεργούσαν είτε βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι κατακτήσεις που ανέφερε ότι αφαιρούνται με το νομοσχέδιο. 

Να σημειωθεί ότι και πριν λίγο σχετικά καιρό, με πρωτοβουλία και πρόταση του Βασίλη Τζαμουράνη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έβγαλε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα το οποίο καταδίκαζε πρακτικές που υποθάλπουν το αυταρχικό και αστυνομικό κράτος. Αφορμή ήταν βέβαια τα συμβάντα αστυνομικής βίας σε πολίτες, που κορυφώθηκαν με τον ξυλοδαρμό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Ας θυμίσουμε ότι από τη ψηφορία αυτού του ψηφίσματος απείχαν η παράταξη του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, η παράταξη της Ελένης Αλειφέρη, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι ο Βασίλης Τζαμουράνης παίρνει ξεκάθαρα και υπερασπίζεται θέσεις υπέρ των εργαζομένων, των κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά της αυθαιρεσίας. Και αυτό μπορεί να μετρήσει το επόμενο διάστημα σε επιλογές που θα κληθούν να κάνουν σχηματισμοί του κεντροαριστερού πολιτικού χώρου. 

Στ.Μ.