Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 13:27

Τιμάμε τους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, ενημερώνουμε για να αυξηθεί ο αριθμός τους

Ευδοκία Δημητροπούλου, Ιωάννα Μπούκη, Γεωργία Κουρή, Σταύρος Τσιμικλής,  Έλενα Χρονοπούλου και Σταυρούλα Κουτίβα Ευδοκία Δημητροπούλου, Ιωάννα Μπούκη, Γεωργία Κουρή, Σταύρος Τσιμικλής, Έλενα Χρονοπούλου και Σταυρούλα Κουτίβα

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η σπουδαία προσφορά των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών θα τιμήσει το τριήμερο εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει αύριο στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου). Κυρίως όμως οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών ώστε ο αριθμός των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών να αυξηθεί και να καλύπτονται οι ανάγκες για τη μετάγγιση αίματος σε ανθρώπους που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ατυχημάτων ή σοβαρών προβλημάτων υγείας. Κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να ενημερωθεί για την τακτική εθελοντική αιμοδοσία απεύθυναν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα στελέχη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου…

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας, γιατρός Σταύρος Τσιμικλής, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε τις συνεργάτιδές του στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να οργανωθεί το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Η νοσηλεύτρια, Έλενα Χρονοπούλου,  επισήμανε ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στο πλαίσιο της ανάθεσης στην Ελλάδα, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να διοργανώσει το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, συντονίζει τις γιορταστικές εκδηλώσεις που αποφασίστηκε να γίνουν σε 12 πόλεις της χώρας, μία από τις οποίες είναι η Καλαμάτα. Όπως συνέχισε, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν διοργανωθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, καθώς και με τη συμμετοχή άλλων φορέων. Οι εκδηλώσεις, σημείωσε, ξεκινούν την Παρασκευή στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η Γεωργία Κουρή, επίσης νοσηλεύτρια, πρόσθεσε ότι αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων είναι μια χρυσή ευκαιρία αφενός να τιμηθεί η προσφορά των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, κυρίως όμως να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι είναι η εθελοντική αιμοδοσία και να αυξηθεί ο αριθμός των τακτικών εθελοντών, δεδομένου ότι οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται συνεχώς γιατί αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και τα χειρουργεία δηλαδή οι τραυματίες που χρειάζονται αίμα.

Η Ιωάννα Μπούκη, νοσηλεύτρια και εκείνη, πρόσθεσε ακόμη ότι η Μεσσηνία μπορεί να είναι από τις περιοχές της χώρας που δεν χρειάζεται να κάνει συχνά επίκληση στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για την παροχή αίματος, ωστόσο αναγκάζεται να κάνει επίκληση σε εθελοντές και σε συγγενείς ασθενών και τραυματιών για να δώσουν αίμα. Ανέφερε ότι το ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια επίκληση και να αρκούσε το αίμα των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, το οποίο, όπως υπογράμμισαν όλα τα στελέχη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, είναι το ποιοτικότερο.  

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη η Ευδοκία Δημητροπούλου, που είναι προϊσταμένη της Αιμοδοσίας και η Σταυρούλα Κουτίβα, νοσηλεύτρια, που μαζί με τις υπόλοιπες νοσηλεύτριες συγκρότησαν την οργανωτική επιτροπή για τον γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στην Καλαμάτα.
Στ.Μ.