Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 22:31

Νέα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Νέα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με την προμήθεια σύγχρονων μηχανημάτων, ενώ εξοπλισμός πρόκειται να αποκτηθεί και για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην υγειονομικές υπηρεσίες ΙΚΑ). Σήμερα υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σύντομα θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και για άλλα μηχανήματα, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, καθώς και για εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ. Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, με δήλωσή του εκφράζει ευχαριστίες στον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη αντίστοιχα, καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, για τη στήριξή τους…

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Μπέζος σημειώνει: “Σήμερα έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το Νοσοκομείο μας. Ύστερα από ένα αγώνα δρόμου μαζί με τους συνεργάτες μου τους τελευταίους μήνες καταφέραμε και προχωράμε στην αντικατάσταση του ήδη πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από 20ετίας, -κυρίως του Χειρουργείου- με νέο σύγχρονο, με όλα τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει κατά την χρήση του στο ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα νέοι διαγωνισμοί εξοπλισμού βρίσκονται σε εξέλιξη για το Γ.Ν.Μεσσηνίας και νέες προτάσεις επεξεργάζονται οι συνεργάτες μου στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  κ.Ανδρέα Ξανθό και κ.Παύλο Πολάκη, καθώς και τον συμπατριώτη μας κ.Αλέξη Χαρίτση για την αμέριστη στήριξη που μας προσφέρουν καθημερινά».

Σήμερα υπογράφτηκαν οι συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά κυρίως το Τμήμα του Χειρουργείου, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Τακτικό Οφθαλμολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας και το Τμήμα Υπερήχων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα υπογράφηκαν συμβάσεις για: Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1. Τομογράφος οπτικής συνοχής, τμχ 1. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2.

Επίσης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η νέα διακήρυξη για την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και ειδικότερα: Σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης, τμχ 1. Βρογχοσκοπικός πύργος πλήρης τμχ 1. Μηχανήματα τεχνητού νεφρού, τμχ 20.

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά: Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α΄, τμχ 1. Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας, τμχ 1. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 1.  Σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης, τμχ 1. Οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες, τμχ 1.

Τέλος η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με εξουσιοδότηση που της παρείχε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ολοκληρώνει την ερχόμενη εβδομάδα πρόταση για την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος σε κάθε κέντρο υγείας, είναι να παραδοθεί εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη, ένα πακέτο βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει ένα ψηφιοποιητή, μία οδοντιατρική έδρα, ένα καρδιογράφο, ένα οξύμετρο και ένα φορητό απινιδωτή.