Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 17:05

Η Περιφέρεια δίνει χώρο στο ισόγειο του Διοικητηρίου για το Κοινωνικό Ιατρείο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τη στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, που μέχρι τώρα λειτουργεί σε κτίριο του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα, που είχε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, στο οποίο υπάγεται το Κοινωνικό Ιατρείο. Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει αποφασίσει την απομάκρυνση του κοινωνικού ιατρείου από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, ώστε αυτό να ανακατασκευαστεί και να μεταφερθούν εκεί η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, “η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Αντωνία Μπούζα  υποδέχτηκε σήμερα στο Γραφείο της τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και τους συνεχάρη για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν προσφέροντας ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε συνανθρώπους μας, που έχουν αποκλειστεί λόγω της οικονομικής κρίσης ή άλλων αιτιών από τις δημόσιες δομές υγείας.

Η κα. Μπούζα εξέφρασε το θαυμασμό της για το έργο του Συλλόγου που έχει επιτευχθεί κυρίως μέσω της εθελοντικής δράσης, έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας στηρίζει με συνέπεια δράσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην άμεση και αποτελεσματική βοήθεια των πληγέντων από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης συμπολιτών μας.

Κρίνοντας ότι αυτή η δράση δύναται  να ενισχύσει το ήδη παρεχόμενο κοινωνικό  έργο από τη Διεύθυνση Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας, παραχωρεί χώρο στο Ισόγειο του Διοικητηρίου για τη στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία του”.