Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 13:50

Βηματοδοτικό κέντρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τις δομές Υγείας της Μεσσηνίας...

Ειδικά για το νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο κ. Μπέζος, μεταξύ άλλων, έκανε γνωστό ότι έχει υποβληθεί η αίτηση στο υπουργείο Υγείας για την έγκριση λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, μέσα στο 2019. Επίσης, υπεβλήθη σήμερα αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ της Πάτρας για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου μέσα στο προαύλιο του νοσοκομείου, το οποίο εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος στο Νοσοκομείο κατά 30%-40%.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως είπε ο κ. Μπέζος, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προσληφθούν ακόμη ένας Ψυχολόγος, ένας Παθολόγος-Ογκολόγος καθώς και Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Πρόσθεσε ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για άλλες πέντε θέσεις: Ωτορινολαρυγγολογίας, Νεφρολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Ιατρικής βιοπαθολογίας και Παιδιατρικής, ενώ μόλις σήμερα εγκρίθηκε η πρόσληψή πέντε επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (Καρδιολογία, Οφθαλμολογία,-Ακτινοδιαγνωστική, Φυσίατρος, Παθολογοανατομία).
Εξοπλισμός-Υποδομές
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το «σωληνωτό ταχυδρομείο», έργο συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, το οποίο θα στέλνει απ’ ευθείας τα δείγματα των αιμοληψιών από το Νοσοκομείο στα εργαστήρια. Σύντομα, επίσης, θα τεθεί σε λειτουργία μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, με τη βοήθεια της οποίας θα μπορεί ο ασθενής να μαθαίνει μέσα από το κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή του τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.  

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας, δημοσιεύθηκε η διακήρυξη για την προμήθεια νέου συγκροτήματος μηχανημάτων κεντρικής αποστείρωσης (Π/Υ 450.000 €) μέσω της σύμβασης της Ελλάδος με την εταιρεία SIEMENS.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων ή φθαρμένων θυρών των κλινικών-τμημάτων, με σύγχρονες προδιαγραφές, μέσω δωρεάς της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ, ποσού 70.000€.
Ξεκινά, στο τέλος του μήνα, η αναδιαμόρφωση του ακτινολογικού τμήματος μέσω της δωρεάς του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου(  40.000 €)
Στο τέλος του μήνα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προυπολογισμού 143.600 €.

Εξάλλου, ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το Κέντρο Υγείας και το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, καθώς επίσης για τα Κέντρα Υγείας Μελιγαλά και Αγ. Νικολάου.

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, συνεχίζεται η παράδοση του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Π/Υ 370.000 €). Ειδικότερα παραδίδονται, στις 12/06 ο καρδιολογικός υπέρηχος, στις 14/06 ο ψηφιοποιητής, ενώ μέχρι τέλος του μήνα το ψηφιακό ακτινολογικό.
Επιπλέον, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Υπ. Υγείας του ποσού των 157.000 € για:
-Ολική αντικατάσταση της υγρομόνωσης της στέγης και αποκατάσταση κτιριακών αστοχιών
-Προμήθεια εξοπλισμού Ψύξης-Θερμάνσης και αποκατάστασης καλής λειτουργίας του κλιματισμού και των ΖΝΧ του κτιρίου.
Στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας του ποσού των 150.000 € για κτηριακές  παρεμβάσεις, ηλεκτρομηχανολογικές, και για τον εξοπλισμό Φυσιοθεραπείας.
Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας:
-Έγινε πρόσληψη ενός δεύτερου Ορθοπεδικού ιατρού που θα αναλάβει υπηρεσία τις επόμενες ημέρες.
-Έχουν ήδη προκηρυχθεί επτά (7) θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων:
-Αναισθησιολογίας
-Χειρουργικής
-Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας
-Νεφρολογίας
-Παιδιατρικής
-Παθολογίας
-Οφθαλμολογίας
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ
-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ποσού των 125.000 € για τις παρακάτω παρεμβάσεις:
α) Κατασκευή υγρομόνωσης στην ταράτσα του κτηρίου
β) Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας ηλιοθερμικού πεδίου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και εξοικονόμησης κατά 30% της δαπάνης πετρελαίου
γ) Επιδιόρθωση εξωτερικών επιχρισμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου σε μεγάλη έκταση και εξωτερικό βάψιμο
δ) Προμήθεια ενός (1) πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός (1) στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας (1) πρέσας σιδερώματος
Τέλη Ιουνίου δημοσιεύεται ο διαγωνισμός.
-Βρίσκεται σε αξιολόγηση ο διαγωνισμός προμήθεια νέου εξοπλισμού Π/Υ 146.000 €. Ειδικότερα:
-Λαπαροσκοπικό συγκρότημα (γενικής χειρουργικής χρήσης), τμχ 1
-Πλήρη αναισθησιολογικά συγκροτήματα, τμχ 2

Στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, ολοκληρώθηκαν οι κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις των 45.000 € και μέχρι τα τέλη Ιουνίου ξεκινάει και ο εσωτερικός-εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτιρίου.

Σε ό, τι αφορά στο Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου, δημοσιεύεται από εβδομάδα ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού, συνολικού ύψους 40.000 €.
Βένια Παπαδοπούλου