Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει σκοπό την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης», που έχουν ιδρύσει και στηρίζουν οι δύο φορείς.
Παράλληλα, όπως τονίζουν, η εκδήλωση «έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα σε όποιον το χρειάζεται, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν».
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004