Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 18:40

Λύπη αλλά και στιγμές χαράς από την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, 46 νέα κρούσματα

Λύπη αλλά και στιγμές χαράς από την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, 46 νέα κρούσματα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ  
Ο Μαραθώνιος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συνεχίζεται, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 46, το σύνολο το κρουσμάτων είναι 464, οι νεκροί είναι 6, οι νοσηλευόμενοι είναι 78, από αυτούς διασωληνωμένοι είναι 16, ενώ εξιτήριο έχουν πάρει 19. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η εκτίμηση των ειδικών είναι πως τον ιό έχουν κολλήσει τουλάχιστον 2.000-3.000 άνθρωποι στη χώρα…

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας εξέφρασε τη λύπη του για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, από την άλλη όμως σημείωσε όπως υπάρχουν και νέα που μπορούν να προκαλέσουν χαρά, όπως η γυναίκα με κορονοϊό που γέννησε σήμερα στο Αττικόν μωράκι και οι 19 άνθρωποι που νοσηλεύονταν και έχουν γίνει καλά. 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνουν και έλεγχοι στην κοινότητα, σε άτομα που έχουν συμβατή εικόνα με τη νόσο ώστε να καταγράφεται καλύτερα η πορεία της επιδημίας. 

Τέλος, σχολίασε ότι υποβαθμίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας η εικόνα με τα πλοία που γέμισαν από κόσμο για εκδρομές στα νησιά.