Επίσης ο υφυπουργός ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο θα γίνονται καθημερινά μίνιμουμ 50 τεστ για το νέο κορονοϊό και μάλιστα εξήγησε ότι τα τεστ αυτά δεν θα είναι απλά δειγματοληπτικά αλλά στοχευμένα, ανάλογα με τον τόπο προέλευσης κάθε ταξιδιώτη, τον τόπο προορισμού του κ.ά
Σκοπός είναι, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, να εξασφαλιστούν συνθήκες εμπιστοσύνης και ασφάλειας για την περιοχή μας ως τουριστικού προορισμού. Προέβλεψε ότι κρούσματα θα εντοπιστούν γι’ αυτό και το μεγάλο στοίχημα είναι με άμεσες ενέργειες βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα που δεν επιτρέπουν τη διάδοση της μόλυνσης από το νέο ιό.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα όμως υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός γιατί έστω και σε μεμονωμένες περιοχές αν σημειωθεί ένταση των κρουσμάτων.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004