Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 08:34

Τσίπρας για την πατέντα των εμβολίων: “Ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη”

Τσίπρας για την πατέντα των εμβολίων: “Ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη”

Να σταματήσει να υπερασπίζεται τα κέρδη των πολυεθνικών, σχολίασε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέρ της κατάργησης της πατέντας των εμβολίων. Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι όταν κάλεσε ο ίδιος τον πρωθυπουργό να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την κατάργηση της πατέντας των εμβολίων, εκείνος τον χλεύασε στη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι ζητά να καταργηθεί η ελεύθερη αγορά με ένα νόμο και ένα άρθρο…

Σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζει συγκεκριμένα: «Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη».