Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 07:57

ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας: Αντίσταση σε κάθε σκέψη υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των μονάδων υγείας της περιοχής

Την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν σε κάθε σκέψη ή ενέργεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των υπόλοιπων μονάδων υγείας της Τριφυλίας, υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοπανάκι, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους. Τονίζουν επίσης ότι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας για τη βελτίωση των υποδομών τους…

Πιο συγκεκριμένα οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τριφυλία ανακοίνωσαν: “Η  ανακοίνωση / προαναγγελία του κ.  Μητσοτάκη  για επικείμενο κλείσιμο Μονάδων Υγείας  σε αρκετές  περιφέρειες της χώρας,  προκάλεσε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την αναστάτωση του τοπικού πληθυσμού στον Δήμο Τριφυλίας.

Είναι δεδομένο ότι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του δήμου Τριφυλίας  είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής και αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών.         

Η  οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τριφυλίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δομές υγείας του  Δήμου μας και βρίσκεται στο πλευρό τους, με σκοπό να βελτιωθούν οι υποδομές και οι προσφερόμενες υπηρεσίες περίθαλψης για τους πολίτες και συγκεκριμένα ζητά από την Κυβέρνηση: 

  1.       Την άμεση στελέχωση της Ν.Μ. Κυπαρισσίας με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η Ν.Μ. Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μία περιοχή με  50.000 κατοίκους,   ενώ απέχει 65 χιλιόμετρα από την Ν.Μ. Καλαμάτας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές και περιφέρειες της χώρας μας, που ετησίως φιλοξενεί  χιλιάδες εργάτες  Γής, ενώ, ταυτόχρονα, τα τελευταία ιδίως χρόνια, παρουσιάζει μια σημαντική τουριστική ανάπτυξη και δυναμική.
  2.       Την στελέχωση του Κ.Υ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την υλικοτεχνική του αναβάθμιση. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στα Φιλιατρά υπάρχει μόνο ένας Γενικός ιατρός, που πρέπει να εξυπηρετεί καθημερινά έναν πληθυσμό 7.000 κατοίκων πλέον των εργατών γης, ενώ στους Γαργαλιάνους λειτουργεί ένα Κέντρο Υγείας, που εξυπηρετεί συγχρόνως και την τουριστική Μονάδα του Costa Navarino.
  3.       Τη μόνιμη στελέχωση με Ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κοπανακίου.

Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι παροχή υπηρεσιών υγείας  στους πολίτες συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση της  Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε έμπρακτα να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στον Δήμο και την περιοχή μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, αντιστεκόμενοι σε κάθε σκέψη ή ενέργεια υποβάθμισης τους”