Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 21:52

Άνοιξε πάλι η ΜΕΘ Κόβιντ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΒΑΡΙΑ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Κόβιντ των νοσοκομείων της χώρας οδηγησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην απόφαση για την επαναλειτουργία, τα τελευταία 24ωρα, της ΜΕΘ Κόβιντ. Πλέον οι κενές κλίνες σε ΜΕΘ Κόβιντ στα νοσοκομεία είναι περιορισμένες γι’ αυτό και έχει περιοριστεί η διακομιδή των διασωληνωμένων με κορονοϊό από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας σε άλλα Νοσοκομεία με ΜΕΘ Κόβιντ. Στη ΜΕΘ Κόβιντ του Νοσοκομείου Καλαμάτας σήμερα νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι, ενώ οι κλίνες είναι τέσσερις...

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι η ΜΕΘ Κόβιντ λειτουργεί με τους απαραίτητους γιατρούς και με ασφάλεια. Σημείωσε ότι η επαναλειτουργία της έχει το όφελος ότι πια δεν χρειάζεται να γίνονται διακομιδές, όσο καλύπτονται οι ανάγκες από τις κλίνες της ΜΕΘ Κόβιντ, οι οποίες διακομιδές στερούν από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας τις υπηρεσίες των εξειδικευμένων γιατρών που συνοδεύουν τους διασωληνωμένους. 

Η κ. Αλειφέρη τόνισε, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, ότι η αντιμετώπιση των δυσκολιών είναι δυναμική και αποτελεσματική και διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πολλά νοσοκομεία της χώρας, παρά την πίεση που δέχεται. 

Σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι πολλά τα κρούσματα και κατ’ αναλογία αυτό σημαίνει ότι είναι δεν είναι λίγα τα περιστατικά βαριάς νόσησης. 

Για την πρόταση του Συλλόγου των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας να μεταφέρονται τα νέα κρούσματα στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου η αναλογία ασθενών γιατρών είναι καλύτερη απ’ ότι στην Καλαμάτα, η διοικήτρια σημείωσε ότι η αυτή η αναλογία δεν είναι πια καλύτερη. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς των δομών που υπάγονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η κ. Αλειφέρη ανακοίνωσε ότι ο αριθμός τους ήταν 55 και πλέον έχουν μειωθεί σε 48, που σημαίνει ότι κάποιοι εμβολιάστηκαν. 

Στ.Μ.