Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 13:34

Νέα κινητοποίηση στο Νοσοκομείο ενάντια στις αναστολές συμβάσεων και την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας

Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή, να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να μην προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία, να μην συγχωνευθούν υπηρεσίες των νοσοκομείων, ήταν τα αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που το μεσημέρι πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από την κεντρική είσοδο, στο πλαίσιο στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)...

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Δημήτρης Τσιλίκας, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι από την απουσία των υγειονομικών των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη λειτουργία δομών δημόσιας υγείας. 

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓ τονίζει: “Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των υγειονομικών - για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη νέα εξάπλωση της επιδημίας - έχει σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή εργασίας περισσότεροι από 5.500 εργαζόμενοι, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται» λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με COVID αλλά και της εκτίναξης της λοιπής νοσηρότητας.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με προκάλυμμα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και με πρόσχημα τα κενά που προέκυψαν εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα, είναι η πρόβα τζενεράλε για το νέο ΕΣΥ. 

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας για την γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με ημερομηνία λήξης σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες, την επιτάχυνση τις προαποφασισμένων ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Στοχοποιεί τους υγειονομικούς που δίνουν 18 ολόκληρους μήνες τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας τη στιγμή που η βασική πηγή διασποράς δεν είναι η ενδονοσοκομειακή. Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν από τους υγειονομικούς. Κινδυνεύουν από την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αθωράκιστο, που αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τις σχολές και τα ΜΜΜ γιατί κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία. 

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή. Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που βάζει στη ζυγαριά του κόστους οφέλους τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες των ασθενών μας για τα κέρδη των λίγων. Μπλοκάρουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ”.