Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 14:37

Συγκινημένος και υπερήφανος για το Νοσοκομείο Καλαμάτας δήλωσε ο περιφερειάρχης - Παρέδωσε σήμερα εξοπλισμό

Ότι είναι συγκινημένος και υπερήφανος για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τόνισε το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος το επισκέφθηκε προκειμένου να παραδώσει εξοπλισμό που αγόρασε γι’ αυτό η Περιφέρεια. Ο λόγος της συγκίνησης και υπερηφάνειας του, είπε ο περιφερειάρχης, είναι ότι κατά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, όταν με αγωνία είχε κινητοποιηθεί για να λειτουργήσει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου νοσοκομείο αναφοράς για τον κόβιντ, το Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν το μόνο που προσφέρθηκε να αναλάβει αυτή την αποστολή. Ο κ. Νίκας είπε ότι μετά από αυτή την απόφαση του Νοσοκομείου ο ίδιος αποφάσισε να αποδεχτεί το αίτημα για την ανέγερση ορόφου στο Νοσοκομείο και για άλλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.000.000 ευρώ. Ανήγγειλε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη του έργου…

Ο περιφερειάρχης παρέδωσε στο Νοσοκομείο σήμερα 500 ράπιντ τεστ, ένα λαρυγγοσκόπιο και πέντε τροχύλατα οξύμετρα-πιεσόμετρα. Ο περιφερειάρχης είπε ότι αυτά που κάνει η περιφέρεια είναι λίγα και πως η πολιτεία οφείλει να κάνει πολύ περισσότερα για τα νοσοκομεία. Κάλεσε δε τους υπευθύνους του Νοσοκομείου να απευθύνονται στην Περιφέρεια και να ζητούν ό,τι χρειάζονται και εκείνη θα κάνει προσπάθεια να ανταποκριθεί. 

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη μίλησε για τον περιφερειάρχη με πολύ θερμά λόγια και συγκεκριμένα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δείχνει εμπράκτως το προσωπικό του ενδιαφέρον, ότι από την ημέρα που ανέλαβε εκείνη τη διοίκηση του Νοσοκομείου η Περιφέρεια έχει στηρίξει το Νοσοκομείο προσφέροντας εξοπλισμό αξίας άνω των 150.000 ευρώ, ενώ του ευχήθηκε να είναι καλά, δυνατός, δίκαιος και με αντικειμενική προσέγγιση των θεμάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά. Η διοικήτρια τόνισε επίσης ότι το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη αφορά όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας και όχι μόνο της Καλαμάτας. 

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ενέργειες της Περιφέρειας για τη στήριξη των Νοσοκομείων και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. 

Τέλος ο κ. Νίκας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Όπως τόνισε, βρίσκεται σε εξέλιξη πανδημία ανεμβολίαστων, η οποία απειλή την κοινωνική και την οικονομική κατάσταση όλων των πολιτών. 

Σημειώνεται επιπλέον ότι ο περιφερειάρχης επαίνεσε τον διευθυντή της Κλινικής Κόβιντ, κ. Γραμματικόπουλο, σημειώνοντας μάλιστα ότι η φήμη του, λόγω της προσφοράς του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει απλωθεί σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ είπε ακόμη ότι η Περιφέρεια θα κάνει κάτι για να τον βοηθήσει στην αποστολή του. 

Στ.Μ.