Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 19:43

Έως τα μεσάνυχτα και χωρίς όρθιους τα κέντρα διασκέδασης από τις 3 Γενάρη

Έως τα μεσάνυχτα και χωρίς όρθιους τα κέντρα διασκέδασης από τις 3 Γενάρη

Μετά τον ερχομό του νέου έτους θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για την ανάσχεση της πανδημίας και της παραλλαγής “Όμικρον” του κορονοϊού…

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν, συγκεκριμένα, από τις 3 Γενάρη και εφόσον δεν βελτιωθεί η κατάσταση στις 16 Γενάρη θα επιβληθούν ενδεχομένως και νέα. 

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν μετά τον ερχομό του 2022 είναι:

-Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης μέχρι τα μεσάνυχτα. Επίσης θα απαγορεύονται οι όρθιοι, θα ισχύουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισάτων, σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα. Η μουσική θα συνεχίσει να επιτρέπεται. 

-Θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή δύο μασκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ θα είναι υποχρεωτικό το συγκεκριμένο μέτρο και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. 

-Οι θεατές στα γήπεδα θα είναι στο 10% των θέσεων με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. 

-Σε ιδρύματα περίθαλψης ηλικιωμένων οι επισκέπτες πρέπει να έχουν κάνει pcr τεστ έως 48 ώρες πριν την επίσκεψη. Στα Νοσοκομεία θα απαγορεύεται η είσοδος ιατρικών επισκεπτών, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. 

-Θα εφαρμοστεί τηλεργασία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έως και 50% καθώς και κυλιόμενο ωράριο.