Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 11:27

Πρόταση Μάκαρη: Να πάρει και ο Δήμος Καλαμάτας μοριακά τεστ - Να ενεργοποιηθούν τα Δημοτικά Ιατρεία

Πρόταση Μάκαρη: Να πάρει και ο Δήμος Καλαμάτας μοριακά τεστ - Να ενεργοποιηθούν τα Δημοτικά Ιατρεία

“ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ” 
Αν σκέπτεται ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, να διενεργηθεί από το Δήμο διαγωνισμός για την προμήθεια μοριακών τεστ, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και ο Δήμος Χαλανδρίου, ρώτησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου-Ενεργοί Πολίτες”, νοσοκομειακός γιατρός Μανώλης Μάκαρης. Είπε ότι τα μοριακά αυτά τεστ, που οι δύο συγκεκριμένοι Δήμοι τα προμηθεύτηκαν στη μισή τιμή σε σχέση με τη διατίμηση του υπουργείου Ανάπτυξης, μπορούν να βοηθήσουν για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού μεταξύ του προσωπικού του Δήμου αλλά και των αναξιοπαθούντων πολιτών. Απάντηση έδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Σαράντος Μαρινάκης, η οποία ήταν υπαινικτική: “Θα κάνουμε ό,τι επιβάλλουν οι ανάγκες, όχι εντυπωσιακούς”. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος όποτε χρειάζεται, όπως έγινε και κατά το άνοιγμα των σχολείων, προμηθεύεται ράπιντ τεστ και τα διαθέτει εκεί που είναι απαραίτητα…

Ο Μανώλης Μάκαρης για μια ακόμη φορά έκανε την πρόταση για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Καλαμάτα, σε χώρο που θα διαθέσει ή θα βρει ο Δήμος, ώστε να σταματήσουν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο, το οποίο ανέφερε ότι έχει άλλη αποστολή. Είπε ότι η πραγματοποίηση των εμβολίων για τον κορονοϊό εκτός του Νοσοκομείου είναι πάγιο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ σημείωσε ότι και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, έχει συμφωνήσει για τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη.

Τέλος, ο Μανώλης Μάκαρης πρότεινε να ενεργοποιηθούν τα Δημοτικά Ιατρεία για την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας. 

Ο νέος αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Φάβας, απαντώντας σε ερώτηση του Μανώλη Μάκαρη, για αν είναι ικανοποιημένη η δημοτική αρχή από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαρίθμησε το τι έχει γίνει (προμήθεια ράπιντ τεστ, μέσων προστασίας, έλεγχοι, προμήθεια και προσφορά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο κ.ά) και τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση της πανδημίας. 

Ότι ο Δήμος “ανταποκρίθηκε απόλυτα” τόνισε και ο πρώην αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Σαράντος Μαρινάκης καθώς και ότι τα πήγε “μακράν καλύτερα από άλλους Δήμους της χώρας”. 

Στ.Μ.