Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 07:59

Οργανώνεται συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Οργανώνεται συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας οργανώνουν για την Τετάρτη, 26 Γενάρη, Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με αίτημα την αποφασιστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τη 1.30 μετά το μεσημέρι και προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν το “παρών” εργαζόμενοι και από άλλους κλάδους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ανακοίνωσε για την κινητοποίηση και το διεκδικητικό πλαίσιο:

“Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη θρηνούμε πάνω από 22.000 νεκρούς και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ είναι στο κόκκινο, με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό.

Την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα με την όμικρον να επελαύνει, τα ενεργά κρούσματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό για να μην πάρει μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας.

Την ίδια ώρα που στα τμήματα επειγόντων περιστατικών covid σημειώνεται ρεκόρ προσελεύσεων, οι εισαγωγές ασθενών με covid έχουν αυξηθεί κατά 35% μέσα σε λίγες μόνο μέρες και ασθενείς με covid στοιβάζονται σε ράντζα και φορεία στο τέλος κάθε εφημερίας, περιμένοντας ώρες μέχρι και ολόκληρα 24ωρα για να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία ή να επιστρέψουν στο σπίτι, η κυβέρνηση δε διστάζει να διαδίδει επικίνδυνα σενάρια ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας.

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και επιστροφή όλων των εργαζόμενων που βρίσκονται με αναστολή εργασίας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους με συνταγογράφηση και με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ. Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών.
  • Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό. Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της ΠΦΥ. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων καιμεταναστών, τους καταυλισμούς.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

Η ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!”.