Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 11:22

Γιατί το Σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών καλεί αύριο σε διαμαρτυρία

Γιατί το Σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών καλεί αύριο σε διαμαρτυρία

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τους πολίτες και τους φορείς της Καλαμάτας καλεί το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας να λάβει μέρος αύριο, Τετάρτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται για τη 1.30 μετά το μεσημέρι, έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με κυρίαρχο αίτημα την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας…


Αναβλήθηκε για την 1η Φλεβάρη η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ


“Καλούμε τα σωματεία-φορείς της πόλης και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και συλλογικά  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και  να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών” σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Σωματείου, που υπογράφουν η πρόεδρος και ο γραμματέας του, Χρυσάνθη Μάλλιου και Μανώλης Μάκαρης αντίστοιχα. 

Τη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας συνδιοργανώνει το σωματείων των νοσοκομειακών γιατρών με τα δύο Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. 

Τα αιτήματα του Σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών είναι: 

- Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

- Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.

- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων. 

- Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, χωρίς παζάρια  και χωρίς καμία αποζημίωση.

- Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και  με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ.  

- Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ. 

- Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών.

- Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό. Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της ΠΦΥ. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις  δομές προσφύγων και μεταναστών, τους καταυλισμούς.