Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 14:51

Έκπληξη του Ιατρικού Συλλόγου για τη φερόμενη εμπλοκή γιατρών του Νομού σε υπόθεση παράτυπων συνταγογραφήσεων

Έκπληξη του Ιατρικού Συλλόγου για τη φερόμενη εμπλοκή γιατρών του Νομού σε υπόθεση παράτυπων συνταγογραφήσεων

Την έκπληξή του υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για τις πληροφορίες που προέρχεται από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες γιατροί και από την  περιοχή της Μεσσηνίας φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση παράτυπων συνταγογραφήσεων. Ο Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι “όλοι οι γιατροί του Νομού μας, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη, τους Νόμους της Πολιτείας και την Ιατρική Δεοντολογία”...

Πιο συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι συνάδελφοι ιατροί μέλη του Συλλόγου μας εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις που έχουν να κάνουν με παράτυπες συνταγογραφήσεις και άλλα αδικήματα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν έχει επίσημες πληροφορίες ούτε από δικαστικές ούτε από αστυνομικές αρχές για το γεγονός (μπορεί να καλύπτεται από το απόρρητο της προανακριτικής).

Ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων ιατρών και εάν υπάρχουν. Δεν γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα ούτε τα ΜΜΕ απ' όσον έχουμε πληροφορηθεί.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά μειονότητας συναδέλφων και πληροφορεί τον κόσμο της Μεσσηνίας ότι όλοι οι γιατροί του Νομού μας, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη, τους Νόμους της Πολιτείας και την Ιατρική Δεοντολογία”.