Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 00:34

Την Τρίτη η Ημέρα Δράσης για την Υγεία - Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Την Τρίτη η Ημέρα Δράσης για την Υγεία - Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

“Καλούμε τα σωματεία-φορείς της πόλης και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και συλλογικά  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και  να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών”, τονίζει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, αναφερόμενος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται για την Τρίτη 1η Φλεβάρη, στη 1.30 μετά το μεσημέρι, έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία…

Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχει προκηρύξει στάση εργασίας το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, ενώ θα συμμετέχουν ακόμη το Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. 

Τα αιτήματα του Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας είναι:

Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Αναβάθμιση των μισθών των γιατρών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012 όπως ενέκρινε το ΣΤΕ το 2018 και ειδικά οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα για την περιφέρεια. 

Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων. 

Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Επάνοδο των υγειονομικών που έχουν τεθεί  σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων.

Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και  με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ.  

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ. 

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών.

Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό. Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της ΠΦΥ.