Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 13:25

Πανδημία: 1.700 παιδιά 5-11 ετών έχουν εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Πανδημία: 1.700 παιδιά 5-11 ετών έχουν εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Περίπου 1.700 παιδιά  -για την ακρίβεια 1.680 ήταν μέχρι το μεσημέρι- ηλικίας 5-11 ετών, έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, όπως σημείωσε στην Kalamata Journal ο διευθυντής του Κέντρου, χειρουργός, Παναγιώτης Κατσαφάδος. 

Ωστόσο, ο κ. Κατσαφάδος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πτωτική πορεία των ραντεβού, καθώς τον Ιανουάριο εμβολιάστηκαν 1.200 παιδιά, ενώ για τον Φεβρουάριο έως σήμερα, 10 του μήνα, οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 240. Από αυτούς οι περισσότεροι αφορούν τη δεύτερη δόση. Εντολή για τρίτη δόση στα παιδιά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει.

«Με τα παιδιά ξεκινήσαμε στις 18 Δεκεμβρίου αλλά, με το ρυθμό που πάμε, αυτό το μήνα δε θα φτάσουμε ούτε τους μισούς εμβολιασμούς του Ιανουαρίου. Εμβολιάζαμε 80-90 παιδιά την ημέρα και τώρα έχουμε 40-50 ραντεβού ημερησίως, αρκετά από τα οποία ακυρώνονται. Μιλάμε για ραντεβού δεύτερης δόσης, τα νέα είναι ελάχιστα. Και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, απ’ όσο ξέρω εμβολιάζουν μόνο 3-4 παιδιά την ημέρα». 

Ο κ. Κατσαφάδος απέδωσε τη μείωση του αριθμού των ραντεβού αλλά και τις ακυρώσεις στο ότι πολλά παιδιά νοσούν ήδη. «Πιθανολογώ ότι νοσούν και αφήνουν το εμβόλιο για αργότερα».

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των ενηλίκων, η κατάσταση στο Εμβολιαστικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, έχει ως εξής: Ολοκληρώθηκαν οι τρίτες δόσεις και πραγματοποιούνται κυρίως πρώτη και δεύτερη, με μεγάλη πτώση και εδώ. «Πιστεύω ότι έρχονται κάποιοι που το ξανασκέφτηκαν ή επειδή έχουν πληρώσει πρόστιμο. Όπως είδατε κάτω, δεν υπάρχει ψυχή. Κάναμε 400 εμβολιασμούς την ημέρα και τώρα είμαστε στους 80 με 90. Καλώ τον κόσμο να έρθει να εμβολιαστεί. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Μαρία Νίκα