Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 20:53

Μοιράστηκαν 43 τόνοι πορτοκάλια και ακτινίδια στους 1.900 μαθητές του Δήμου Μεσσήνης

Μοιράστηκαν 43 τόνοι πορτοκάλια και ακτινίδια στους 1.900 μαθητές του Δήμου Μεσσήνης

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 
Ποσότητα 21,34 τόνοι πορτοκάλια και 21,7 τόνοι ακτινίδια διανεμήθηκαν σήμερα, με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης, στους 1.900 μαθητές των εννέα Δημοτικών Σχολείων, των επτά Γυμνασίων και των τεσσάρων Λυκείων του Καλλικρατικού Δήμου…

Η διανομή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της Δωρεάν Διανομής Αποσυρόμενων προϊόντων.
Όπως σημειώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε σχετικό δελτίο Τύπου, η δράση αυτή «εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Μεσσήνης υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τσερπέ, ενώ τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων διενήργησαν γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας. Αφορά στην προβολή τοπικών προϊόντων στα σχολεία και κυρίως στην προώθηση της υγιεινής διατροφής.
Ο κ. Τσερπές ευχαρίστησε ιδιαιτέρα τον επιχειρηματία κ. Γεωργούλια Κωνσταντίνο για τη συμβολή του στη διαδικασία διανομής με το ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα του (κλαρκ), εθελοντές και το προσωπικό του δήμου, ενώ εξήρε και την άψογη συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής με το Γραφείο Κίνησης του Δήμου Μεσσήνης υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Νικολάου Ξενογιάννη που συνέβαλε καθοριστικά στην διανομή σαράντα τόνων φρούτων σε οκτώ διαφορετικές ενότητες του δήμου μέσα σε μια ημέρα».