Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 21:51

Αναφορές Αναστασόπουλου κατά της δημοτικής αρχής για "κατάργηση" προέδρων χωριών

Αναφορές Αναστασόπουλου κατά της δημοτικής αρχής για "κατάργηση" προέδρων χωριών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ 
Την αναγκαιότητα αποκατάστασης του αγροτικού οδικού δικτύου, ενόψει του λιομαζώματος, το οποίο μάλιστα σε ορισμένες περιοχές έχει ήδη ξεκινήσει, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα της αποκατάστασης των καταστροφών, από το καιρικό φαινόμενο της 7 Σεπτέμβρη, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Ο Στάθης Αναστασόπουλος καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα έχει «καταργήσει» προέδρους τοπικών κοινοτήτων, αγνοώντας το θεσμικό τους ρόλο, αλλά και ότι έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα «ρουσφετολογίας» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μηχανημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης του Στάθη Αναστασόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της παράταξής του με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, για την πρόοδο αποκατάστασης των ζημιών από την πλημμύρα του Σεπτέμβρη.
Στο δελτίο αναφέρεται ότι «διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες αποκατάστασης, ενώ υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες που ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, όπως: Πελεκανάδα, Πολύλοφος, Καρτερόλι, Κουτήφαρι, Βούταινα, Μηλιώτη, Δροσιά, Ανδριανή και Διόδια, ενώ σε κάποιες άλλες Τοπικές Κοινότητες έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις σε σχέση με τις ζημιές που έχουν διαπιστωθεί, όπως: Μηλίτσα, Πιλαλίστρα, Σπιτάλι, Καλαμαρά και Δάρα».
Σχετικά με τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής προς προέδρους χωριών του Δήμου, στο δελτίο Τύπου σημειώνεται: «Ένα σημαντικό θέμα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι η δημοτική αρχή, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει επιδεικτικά αγνοήσει το θεσμικό ρόλο των τοπικών προέδρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πρόεδροι πρωτευουσών Καποδιστριακών Δήμων δηλαδή, των Τοπικών Κοινοτήτων Βαλύρας, Χατζή, Ανδρούσας, τους οποίους εντελώς αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα, τους κατήργησαν. Είναι αυτονόητο ότι το θεσμικό ρόλο του Προέδρου που ο λαός τους τίμησε εκλέγοντάς τους σε αυτό το θεσμικό αξίωμα δεν μπορεί κανένας να τους το αφαιρέσει.
Με δεδομένο ότι οι εν λόγω πρόεδροι είναι πολύ δραστήριοι και ενδιαφέρονται για τις τοπικές τους κοινότητες, θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής να καταφεύγει σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες ενέργειες. Φαινόμενα ρουσφετολογίας και διακρίσεων στη διαχείριση των μηχανημάτων και όχι αντικειμενική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κάθε τοπικής κοινότητας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Είμαι υποχρεωμένος, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, να εκθέσω την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, στο Δήμαρχο και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, ζητώντας τους παράλληλα να αναλάβουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση των βλαβών στην αγροτική οδοποιία, διότι ήδη έχει ξεκινήσει σε ορισμένες περιοχές η ελαιοσυγκομιδή. Τέλος ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει το ατόπημα ''κατάργησης'' των παραπάνω Προέδρων.
Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των ζητημάτων στον νευραλγικό τομέα της Αγροτικής Οδοποϊίας και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε και ο κόσμος να μπορέσει απρόσκοπτα να μαζέψει τον ελαιόκαρπο».