Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 16:14

Κύκλος δράσεων πρόληψης της υγείας για παιδιά, νέες μητέρες και μεγαλύτερους στη Μεσσήνη

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
Έναν κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην πρόληψη της υγείας των δημοτών έχει διοργανώσει ο Δήμος Μεσσήνης, μέσω της κοινωφελούς δημοτικής του επιχείρησης ΚΕΑΔΗΜ. Ο κύκλος ανοίγει την Παρασκευή, με εκδήλωση στο Δημαρχείο για τον μητρικό θηλασμό, θα συνεχιστεί από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, με παιδιατρικές εξετάσεις στην πλατεία της Μεσσήνης και στην κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» "Ιπποκράτης", ενώ ο κύκλος θα κλείσει την άλλη Παρασκευή και το άλλο Σάββατο με ενημερωτικές εκδηλώσεις για την οστεοπόρωση, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ, Γωγώ Παναγοπούλου, υπογράμμισαν ότι για τη δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πρόληψη της υγείας των δημοτών…

«Είναι αυτονόητο και αποδεδειγμένο ότι ως Δήμος εντασσόμαστε πλήρως στην αντίληψη της ισχυρής παρουσίας της αυτοδιοίκησης στους τομείς της πρόληψης της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ζούμε στην ίδια κοινωνία, έχουμε πιο κοντινή σχέση με τα προβλήματα των συμπολιτών, έχουμε καλύτερη γνώση των προβλημάτων που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, άρα είναι δείγμα σύγχρονης αντίληψης να έχουμε την ευθύνη της πρόληψης της υγείας των δημοτών μας. Κάθε πολίτης του Δήμου να αισθάνεται τον Δήμο δίπλα του στο πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής του. Έχουμε τη μεθοδολογία, τη δύναμη τη βούληση και θα τα κάνουμε διαρκή πράξη», ανέφερε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, πριν δώσει το λόγο στη Γωγώ Παναγοπούλου για την παρουσίαση του προγράμματος των δράσεων και των εκδηλώσεων, οι οποίες αρχίζουν αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα.
Η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ λοιπόν σημείωσε ότι αύριο στις έξι το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και σε συνεργασία με τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό, με την ευκαιρία και της εβδομάδας μητρικού θηλασμού που διανύουμε.
Από τη Δευτέρα που έρχεται μέχρι την Παρασκευή, συνέχισε η κ. Παναγοπούλου, θα βρίσκεται στην πλατεία της Μεσσήνης το κινητό πολυιατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» «Ιπποκράτης», στο οποίο λειτουργούν αυτόνομα παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό τμήματα. Στο πολυιατρείο λοιπόν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Μεσσήνης, ύστερα από ραντεβού που θα κλείνονται με τηλεφωνική επικοινωνία στη ΚΕΑΔΗΜ.
Την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και το 12 Νοέμβρη η ΚΕΑΔΗΜ σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Ειδικότερα, θα γίνουν διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ το άλλο Σάββατο στις έξι το απόγευμα, στο Φιλοσοφικό Κέντρο της Μεσσήνης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.
Επίσης η κ. Παναγοπούλου τόνισε ότι για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση η υγεία των πολιτών πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και γι’ αυτό ο Δήμος Μεσσήνης, από την αρχή της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, έχει βάλει στις πρώτες προτεραιότητες την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων.
Τέλος, η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ εξέφρασε τις ευχαριστίες της Δήμου προς τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου, προς το Χαμόγελο του Παιδιού, προς το Σύλλογο «Πεταλούδα», για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, όπως επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη της κοινωφελούς επιχείρησης και ιδιαίτερα του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, για τις προσπάθειές τους προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις αυτές.
Στ.Μ.