Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 16:04

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά απειλεί το Κακόρευμα, του πρώην Δήμου Αίπειας

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
Ανεξέλεγκτες και απειλητικές διαστάσεις έχει πάρει πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί, στην περιοχή του πρώην Δήμου Αίπειας, κοντά στους οικισμούς Κακόρευμα και Αγνάντι. Όπως μας είπε πριν από λίγα λεπτά ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης, Νίκος Φύκιρης, η φωτιά έχει πλησιάσει το Κακόρευμα στα 300 μέτρα περίπου!

Το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο χωριό Επισκοπή, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, η οποία απείλησε σπίτια, ωστόσο ελέγχθηκε αμέσως. Λόγω του πανικού που προκλήθηκε τραυματίστηκαν, όχι σοβαρά, δύο άτομα, που στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν έπεσαν και χτύπησαν.
Όσον αφορά τη φωτιά στο Κακόρευμα, ενδέχεται αυτή να προκλήθηκε από αυτοκίνητο που άρπαξε φωτιά, σε χωματόδρομο στην περιοχή.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας αλλά και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Μεσσήνης με τα πυροσβεστικά οχήματα. Όμως, ο δυνατός άνεμος «ταΐζει» συνεχώς την πυρκαγιά, η οποία είναι τόσο δυνατή ώστε οι φλόγες της έχουν ύψος πολλών δεκάδων μέτρων! Η έκταση που καίγεται είναι δασική, ωστόσο ο αντιδήμαρχος κ. Φύκιρης σημείωσε ότι τώρα μπαίνει και σε καλλιέργειες.
Την προσπάθεια κατάσβεσης επιχείρησαν να ενισχύσουν και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL, τα οποία όμως δεν έφεραν σημαντικά αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα τονίζουν οι εθελοντές που δρουν εκεί. Έτσι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, επικοινώνησε πριν από λίγο με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητώντας να έρθουν μεγάλα πυροσβεστικά αεροπλάνα και η υπόσχεση που του δόθηκε είναι ότι σε μισή ώρα θα βρίσκονται επάνω από το μέτωπο της φωτιάς.
Στ.Μ.