Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 22:59

Κάντε εικόνα τον χαρακτήρα, την αίσθηση του Δήμου Μεσσήνης

Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου, Νίκος Ξαρχάκος και Ελένη Αλειφέρη Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου, Νίκος Ξαρχάκος και Ελένη Αλειφέρη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
Ο Δήμος Μεσσήνης έχει μια δική της, ιδιαίτερη, ατμόσφαιρα, ένα ξεχωριστό ύφος και η προσδοκία είναι αυτός ο χαρακτήρας του Δήμου, όπως τον αισθάνεται ο καθένας, να γίνει εικόνα. Προσδοκία που επιχειρείται να εκπληρωθεί μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας που έχει προκηρύξει ο Δήμος και ο οποίος θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 20 Ιουλίου. Για την έναρξη του διαγωνισμού και τη σκοπιμότητά του μίλησαν σε μια ωραία εκδήλωση, στο μόλο της Μπούκας, την ώρα που έδυε ο ήλιος, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης, η οποία στηρίζει το διαγωνισμό, Κωνσταντίνος Μπουρίκας…

Όπως σημείωσε η Γεωργία Παναγοπούλου, ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου και φωτογραφίες θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με μήνυμα στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο facebook (messenger) (f: dimosmessini) ή στο Instagram με #messiniphoto. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν ληφθεί στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, χωρίς θεματικό περιορισμό αν και ο Δήμος με τη ΔΕΥΑΜ δίνουν έμφαση στο θέμα «οι δρόμοι του νερού στο Δήμο Μεσσήνης» και στην αποτύπωση πηγών, ποταμών, ακτών, παραλιών και γενικότερα υδάτινων στοιχείων. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με μία έως πέντε φωτογραφίες. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν, η πρώτη με 500 ευρώ, η δεύτερη με 250, η τρίτη με 150 ευρώ και η τέταρτη με 100 ευρώ, ενώ θα δοθούν επίσης από τη ΔΕΥΑΜ δώρα τεχνολογίας, καθώς επίσης θα βραβευτεί και η καλύτερη φωτογραφία που θα τραβηχτεί από μαθητή του Δήμου. Πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού είναι ο διακεκριμένος χαράκτης και ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης και μέλη οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Φανός Δημήτρης, Γιώργος Τασσόπουλος, Δημήτρης Ζώης, Στάθης Αθανασάς και Τάκης Κούρος.
ALEIFERH-TSONHS-PANAGOPOULOU-MPOURIKAS-09-06-17.jpg
Ελένη Αλειφέρη, Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου και Κωνσταντίνος Μπουρίκας
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου είναι να παρακινήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη φωτογραφία και να επικοινωνήσουν τη ψυχική τους διάθεση και τις σκέψεις τους μέσα από την καλλιτεχνική φωτογραφική αποτύπωση των εικόνων τους.
Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη συνεχάρη θερμά το Δήμο για αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η Μεσσήνη εκτός από την πολύ μεγάλη ιστορία έχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ένα δικό της ύφος, το οποίο μέσα από αυτό το διαγωνισμό δίνεται η ευκαιρία να αποτυπωθεί  σε εικόνες, οι οποίες θα παρουσιάζουν την ταυτότητα του τόπου και των ανθρώπων του.
Κάλεσμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας απεύθυνε, μεταξύ άλλων, η Γεωργία Παναγοπούλου.
Στ.Μ.
MESSHNH-MPOUKA-DIAGONISMOS-FOTO-09-06-17.jpg