Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 21:02

Παγκόσμια Συνάντηση του Απόδημου Ελληνισμού την Παρασκευή στη Μεθώνη

Παγκόσμια Συνάντηση του Απόδημου Ελληνισμού την Παρασκευή στη Μεθώνη

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 
Στη Μεθώνη, την Παρασκευή το απόγευμα, θα ξεκινήσει η 4η Παγκόσμια Συνάντηση του Απόδημου Ελληνισμού, η οποία διοργανώνεται από τον οργανισμό «HisMajestytheGreekImmigrant - Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης» και στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιλογή της Μεθώνης για την έναρξη της συνάντησης δεν έγινε τυχαία, καθώς από τη συγκεκριμένη περιοχή έφυγαν οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες, το 1667…

Η 4η Συνάντηση του Απόδημου Ελληνισμού θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο κάστρο της Μεθώνης, με αφιέρωμα στους πρωτοπόρους μετανάστες της περιοχής και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον οικοδεσπότη δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. Η Συνάντηση θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα γίνει η έναρξη της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού την Παρασκευή 28 Ιουλίου και ώρα 19:00, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου.
Πρόκειται για εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Έλληνα και την Ελληνίδα της διασποράς που σκοπό έχουν να καταδείξουν και να αναδείξουν την πορεία και εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού καθώς και να προωθήσουν την σύνδεσή του με την πατρική γη, ως τεκμήριο μικρής συμβολής στην προσπάθεια σύστασης μιας συμπαγούς πολυφωνικής αφήγησης για την Ελληνική μετανάστευση.   
Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τον μόλο της Μεθώνης όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου εις μνήμην του «Έλληνα Μετανάστη» και στην συνέχεια οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην τάφρο του κάστρου της Μεθώνης με ομιλίες και παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Μεθώνης».