Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 17:49

Στην Πύλο τα οστά του κορυφαίου αθλητή και Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα

Στην Πύλο τα οστά του κορυφαίου αθλητή και Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 
Στον τόπο που γεννήθηκε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, ο Κωστής Τσικλητήρας με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια (μαζί με τον Πύρρο Δήμο), στην Πύλο, επιστρέφουν τα οστά του. Σήμερα, στο 1ο Νεκροταφείο Πατρών, έγινε η ανακομιδή των οστών, ενώ στην Πύλο θα τοποθετηθούν στην οικία του, κατά τη διάρκεια μεγάλης τελετής που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Το πρωί στην Πάτρα βρέθηκαν, για την παραλαβή των οστών, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, εκπρόσωπος του δημάρχου Πατρέων, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεσσηνίων Πάτρας και ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε και την ιδέα για την επιστροφή των οστών του Κωστή Τσικλιτήρα στη γενέτειρά του…

Σε δήλωσή του μετά την ανακομιδή των οστών στην Πάτρα ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε: «Σημαντικές στιγμές για εμάς τους Δημότες Πύλου-Νέστορος οι σημερινές, καθώς μετά από αρκετά χρόνια, τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ενός ανθρώπου που πάντα θα στέκεται στις καρδιές μας λόγω του ήθους του και της αγάπης του για την πατρίδα, ξεκινάνε το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του, από όπου και ξεκίνησε η μεγαλειώδη του πορεία. Επιτέλους, σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένας διακαής πόθος όλων των Πυλίων και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια του, αφού υπήρχε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας και χωρίς να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, σήμερα έγινε η ανακομιδή» .
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου, στην ανακομιδή παραβρέθηκαν εκτός του δημάρχου Πύλου-Νέστορος ο αναπληρωτής του δημάρχου Πατρέων και αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, η πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Πηνελόπη Λαμπούση και ο Ναύαρχος Λ.Σ. Ε.Α. Πελοπίδας Αγγελόπουλος. Σημειώνεται ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετή μετακομιδής των οστών στην Οικία του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, στην Πύλο.