Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 01:48

Υπό περιφρούρηση Χρυσοκελλαριά, Μεταξάδα, Υάμεια, Μεταμορφωση για τις αδικαιολόγητα συχνά πυρκαγιές

Υπό περιφρούρηση Χρυσοκελλαριά, Μεταξάδα, Υάμεια, Μεταμορφωση για τις αδικαιολόγητα συχνά πυρκαγιές

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες και θα δίνουν πληροφορίες στην Πυροσβεστική και θα αντιδρούν άμεσα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, θα επιδιωχθεί να συγκροτηθούν σε κοινότητες που κάθε χρόνο εκδηλώνονται, σε συχνή βάση μάλιστα, πυρκαγιές, όπως είναι η Χρυσοκελλαριά, η Υάμεια, η Μεταξάδα, η Μεταμόρφωση το Μανιάκι και άλλες. Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του ίδιου Οργάνου με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Παρασκευή το πρωί στη Χρυσοκελλαριά...


Η χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου, ο οποίος, μαζί με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, "παρουσίασαν τα γεγονότα  με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που εκδηλώνονται συχνά πυρκαγιές όπως Χρυσοκελλαριά, Υάμεια , Μεταξάδα, Μεταμόρφωση & Μανιάκι κλπ. Επισημάνθηκε  ότι η συχνή εκδήλωση πυρκαγιών σε αυτές τις περιοχές  απασχολεί μεγάλο μέρος του συνόλου των δυνάμεων των Π.Υ Μεσσηνίας, κάτι που προκαλεί  ανάλωση των δυνάμεων και των μέσων και θέτει σε κίνδυνο, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης, τόσο τις συγκεκριμένες περιοχές όσο και την υπόλοιπη Μεσσηνία.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων από όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου και την αξιολόγηση της μέχρι τώρα εμπειρίας, αποφασίστηκε  να  ζητηθεί άμεσα σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, η σύγκληση κοινού  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  Δήμου και Π.Ε. Μεσσηνίας, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή στις 11 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ  στην Τ.Κ. Χρυσοκελλαριάς.
Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ενεργοποίηση  των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των Φορέων και των Συλλόγων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας των Περιοχών αυτών προκειμένου να συσταθούν άμεσα ομάδες περιφρούρησης με στόχο την πρόληψη της εκδήλωσης πυρκαγιών και τη συνδρομή τους στο ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας.
Τέλος,  συζητήθηκαν θέματα ετοιμότητας των μέσων και του εξοπλισμού που διαθέτουν οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητας προκειμένου να συμβάλουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας".