Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 23:22

Υπονοούμενα ότι μαζεύει ψήφους ο Χαλβατσιώτης με πρόσχημα τις Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη

Υπονοούμενα ότι μαζεύει ψήφους ο Χαλβατσιώτης με πρόσχημα τις Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη

ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Στη Λογγά στις 30 Σεπτέμβρη και στη Μεσσήνη στις 3 Οκτώβρη θα συνεχιστεί το ενημερωτικό πρόγραμμα υγείας «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη», που διεξάγεται με το συντονισμό του επίκουρου καθηγητή παθολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα επικρατέστερα νέα πρόσωπα για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. «Ο κύριος αυτός γυρίζει και κάνει τις ημερίδες για την υγεία ενώ έχει γραφτεί στις εφημερίδες ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας», είπε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Κρασσακόπουλος, ο οποίος συνήθως απηχεί τις θέσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο αναπληρωτής του δημάρχου, αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, έσπευσε να τονίσει ότι η δημοτική αρχή δεν ενστερνίζεται την αιχμή του συμβούλου της πλειοψηφίας…

Ειδικότερα ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας και πως ο Παναγιώτης Χαλαβατσιώτης έχει την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή που υποστηρίζει το πρόγραμμα με το συντονισμό του. Τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης ενθαρρύνει τέτοια προγράμματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών και γι’ αυτό συμμετέχει στις εκδηλώσεις του προγράμματος που πραγματοποιούνται στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

Έντονα αντέδρασαν για το σχόλιο του Σπύρου Κρασσακόπουλου και σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ιδιαίτερα ο Νίκος Φύκιρης, που είναι πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Δήμο Μεσσήνης.

XALVATSIOTHS-PAN-KARDAMYLH-25-09-17.jpgΣε ό,τι αφορά την εξέλιξη του προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην Καρδαμύλη, έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  50 κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και Διαβήτης», από τον Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Παθολογίας, Υπεύθυνο Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης Νικόλαο Γκιούλο, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.  

Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας. 

Μέχρι τώρα εκδηλώσεις έχουν γίνει (ξεκίνησαν τον Ιούνιο) στην Καλαμάτα, την Πύλο, τη Χώρα, τον Μελιγαλά, το Πεταλίδι, ενώ θα ακολουθήσουν στη Λογγά, τη Μεσσήνη, τον Αριστομένη, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων Με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).
Στ.Μ.