Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 23:17

Καταθέσεις για τον τραγικό θάνατο της 24χρονης στο Πολυλίμνιο ζήτησε η εισαγγελία

Καταθέσεις για τον τραγικό θάνατο της 24χρονης στο Πολυλίμνιο ζήτησε η εισαγγελία

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Σε προκαταρκτική εξέταση καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης από την εισαγγελία της Καλαμάτας, για τον τραγικό θάνατο, από την πτώση βράχου ύστερα από καταιγίδα, της 24χρονης γυναίκας από την Πάτρα, Παρασκευής Τσιντώνη, στις 13 Αυγούστου του 2016. Για το θέμα έγινε αναφορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το βράδυ της Τετάρτης, κρίθηκε όμως ότι δεν είναι σκόπιμο να διευρυνθεί η συζήτηση πριν οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και πριν κουβεντιάσουν με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου…

Την αναφορά στο θέμα έκανε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Παπαγεωργίου, που με αφορμή την κλήση του για να καταθέσει ζήτησε να ενημερωθεί τι καθεστώς ισχύει ως προς τη λειτουργία της περιοχής του Πολυλίμνιου και τι ενέργειες έχουν γίνει από το Δήμο Μεσσήνης για το θέμα.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ζήτησε από την πλευρά του να μην συζητηθεί αυτό το θέμα σε αυτή τη φάση και να μην γίνει ένας διάλογος που θα μπορούσε να ζημιώσει το Δήμο. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης αισθάνεται λύπη για το θάνατο της νέας γυναίκας και συμπαρίσταται στην οικογένειά της. Σημείωσε πάντως ο κ. Ξαρχάκος ότι το περιεχόμενο της δικογραφίας περιλαμβάνει κυρίως πρακτικά συζητήσεων για το Πολυλίμνιο οι οποίες έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το Πολυλίμνιο δεν είναι ένας τουριστικός πόρος του Δήμου Μεσσήνης αλλά όλης της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γι’ αυτό προβάλλεται ως τουριστικό αξιοθέατο στα τουριστικά προγράμματα διαφόρων Δήμων της περιοχής, της Περιφέρειας αλλά και μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος συμφώνησε με τον Τάσο Παπαγεωργίου ότι χρειάζεται να γίνει συζήτηση για το θέμα, σε επόμενη όμως συνεδρίαση του Σώματος.
Στ.Μ.