Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 13:04

Κρίσιμο έργο για την ανάπτυξη της Τριφυλίας το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης

Κρίσιμο έργο για την ανάπτυξη της Τριφυλίας το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης

Της Ντίνας Νικολάκου*
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση μας προκαλεί η άρνηση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να συμφωνήσει και να υπερψηφίσει την εισήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να υποβάλει, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, πρόταση υλοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης στο τομεακό πρόγραμμα Αλιείας…

Πρόκειται για ένα καθολικό και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής του Μαράθου και της Τριφυλίας, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και θα δώσει υπεραξία στην οικονομία της περιοχής.

Ιδιαίτερα η στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πατσαρίνου, προκαλεί έντονα ερωτήματα, καθώς, προβάλλοντας διαδικαστικές προφάσεις, αρνήθηκε να συναινέσει στη διεκδίκηση ενός κρίσιμου για την περιοχή έργου. Την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και στο λιμάνι Κυπαρισσίας, ωσάν να μη θέλει να γίνει κανένα έργο στην περιοχή, ιδίως δε τέτοιας σημασίας. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε βέβαια και η παράταξη του κ. Γόντικα.

Η Περιφερειακή αρχή για ακόμα μια φορά έδειξε την προσήλωση και την αποφασιστικότητά της στις αναπτυξιακές αναγκαιότητες της Πελοποννήσου, αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, ο οποίος, αμέσως μόλις δόθηκε η δυνατότητα για τη χρηματοδότηση του έργου, κινήθηκε ακαριαία προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους. 

*Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Προγραμματισμού, Υποδομών, Ανάπτυξης και Δικτύων