Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 14:50

Παιδιά δημιούργησαν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Μεσσήνη

Παιδιά δημιούργησαν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Μεσσήνη

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
Ίσως και να άργησε λίγο ο Δήμος Μεσσήνης να φωταγωγήσει το δέντρο της πόλης όμως το άναμμα χθες το βράδυ έγινε σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησαν τα πολλά παιδιά που τραγούδησαν, χόρεψαν, ευχήθηκαν, έπαιξαν…


Η εντυπωσιακή τη νύχτα φωτεινή μπάλα του Δήμου Μεσσήνης, στην κεντρική πλατεία

Φέτος ο Δήμος Μεσσήνης απέφυγε τα δαπανηρά, για το δημοτικό ταμείο, παιχνίδια και θεάματα, όπως το περσινό και προπέρσινο παγοδρόμιο. Μάλιστα ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, στον χαιρετισμό του κατά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενός αληθινού έλατου στο κέντρο της πλατείας της Μεσσήνης, σχολίασε ότι κατά την συμμετοχή του στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας άκουσε δημάρχους της χώρας να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα σπαταλήσει περισσότερα χρήματα για τις γιορταστικές εκδηλώσεις. Όπως συνέχισε, ο ίδιος τότε αποφάσισε να μην σπαταλήσει ο Δήμος χρήματα για θεάματα αλλά να διοργανώσει εκδηλώσεις που, τόνισε, θα βγάλουν από τον κόσμο ζεστά συναισθήματα για αυτές τις γιορταστικές ημέρες.

Επίσης ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά το δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του, Ντίνο Μπουρίκα, τονίζοντας ότι και φέτος λειτούργησε ηρωικά για τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ανάμματος του δέντρου της Μεσσήνης.

Φέτος στην πλατεία της Μεσσήνης αυτό που τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη μπάλα, η οποία το βράδυ φωτίζεται με μπλε λαμπάκια. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους μπαίνουν στη μπάλα αυτή εντυπωσιασμένοι με το φωτισμό της και φωτογραφίζονται.

Στη χθεσινή εκδήλωση χόρεψαν και τραγούδησαν μαθητές των παιδικών σταθμών, σχολείων, φροντιστηρίων και συλλόγων της Μεσσήνης. Στα παιδιά προσφέρθηκε δωρεάν μαλλί της γριάς και λιωμένη σοκολάτα με μπισκότο, ενώ αυτά είχαν επίσης την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, με έναν τάρανδρο και με μια νεράιδα με ξυλοπόδαρα.

Επίσης, σύλλογοι της περιοχής πραγματοποίησαν παζάρι με χειροτεχνήματα που είχαν δημιουργήσει.
Στ.Μ.


Ο Δήμος Μεσσήνης πρόσφερε σε όλα τα παιδιά δωρεάν μαλλί της γριάς και ζεστή σοκολάτα με μπισκότο