Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 12:57

Την Τετάρτη το νέο σχήμα του Δήμου Μεσσήνης από τον απρόβλεπτο Γ. Τσώνη

Την Τετάρτη το νέο σχήμα του Δήμου Μεσσήνης από τον απρόβλεπτο Γ. Τσώνη

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Οι νεότερες διαρροές από το περιβάλλον του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, λένε ότι τελικά οι αλλαγές στη σύνθεση της δημοτικής αρχής δεν θα είναι σαρωτικές, όπως αρχικά είχε σχεδόν εξαγγελθεί. Αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, ο «απρόβλεπτος» δήμαρχος έχει καλέσει τους δημοσιογράφους προκειμένου να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, δηλαδή τους αντιδήμαρχους…

Εκείνο που θεωρείται βέβαιο, εκτός αν αλλάξουν αποφάσεις την τελευταία στιγμή, είναι ότι εκτός του σχήματος θα βρεθεί ο Νίκος Ξαρχάκος, ο αδιαμφισβήτητος μέχρι πριν τα Χριστούγεννα «υπουργός Υποδομών» του Δήμου Μεσσήνης. Ο Νίκος Ξαρχάκος φέρεται να μην θέλει ο ίδιος να συνεχίσει σε ένα τόσο απαιτητικό πόστο, προκειμένου να βρει το χρόνο να ασχοληθεί με οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις του. Άλλωστε, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του, δεν επιθυμούσε να είναι ούτε υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές όμως «στρατεύτηκε» προκειμένου να συμβάλλει και ο ίδιος στην προσπάθεια ξεκινήματος μιας νέας πορείας για το Δήμο Μεσσήνης. Αναφέρεται ωστόσο ότι ο Νίκος Ξαρχάκος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ήθελε να μείνει μέχρι το τέλος της θητείας σε μια θέση καθοριστικής ευθύνης, όπως είναι του αντιδήμαρχου. Από την άλλη, άλλοι κύκλοι από το Δήμο Μεσσήνης αναφέρουν ότι το χρονικό διάστημα μέχρι το 2019 που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές δεν είναι και τόσο μεγάλο ώστε ο Νίκος Ξαρχάκος να μην δεχθεί να παραταθεί η θητεία του ως αντιδημάρχου παραμένοντας στο πόστο του. Εκτιμούν λοιπόν οι συγκεκριμένοι κύκλοι ότι ο λόγος που  βγαίνει από το σχήμα της δημοτικής αρχής είναι θέματα που αντιμετώπισε στη συνεργασία του με το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη.

Εκτός του σχήματος αναμένεται ότι θα βρεθεί και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, παιδείας και νέας γενιάς Χρήστος Χριστόπουλος, για τους ίδιους περίπου λόγους, ενδεχομένως και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Νικολόπουλος.

Η σύνθεση της νέας εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης θα ανακοινωθεί από το Δήμαρχο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο.
Στ.Μ.