Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 16:22

Αναπληρωτής δημάρχου και «υπερ-υπουργός» στη Μεσσήνη η Γεωργία Παπαγοπούλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο «ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ»
Αποχώρησε από τη διοίκηση του Δήμου Μεσσήνης, ως αντιδήμαρχος, ο Νίκος Ξαρχάκος και το ρόλο του επιτελεί πλέον η Γεωργία Παναγοπούλου. Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ανακοίνωσε το πρωί το νέο σχήμα των αντιδημάρχων. Τη θέση του αντιδημάρχου της τεχνικής υπηρεσίας, του προγραμματισμού και του πολιτισμού εμπιστεύτηκε στη Γεωργία Παναγοπούλου, την οποία επίσης όρισε ως αναπληρώτριά του. Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι, Κώστας Γεωργακόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος, Χρήστος Καρύδης, Ανδρέας Τράκας παραμένουν, ενώ τις θέσεις που έμειναν κενές από την αποχώρηση του Νίκου Ξαρχάκου αλλά και του Χρήστου Χριστόπουλου κάλυψαν οι Νίκος Ξενόγιαννης και Νίκος Χονδρός…


«Στην αυτοδιοίκηση οι μάχες για το καλό του τόπου και των πολιτών δίνονται στα Δημοτικά Συμβούλια και στην κοινωνία. Οι επιμέρους θεσμικές θέσεις είναι δικαίωμα όλων, αφού πιστεύω ότι στην αυτοδιοίκηση είμαστε όλοι ίσοι» τόνισε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, πριν από την ανακοίνωση του νέου σχήματος.

Όπως πρόσθεσε, «σημασία έχουν οι ευκαιρίες και τα κίνητρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε ώστε ο Δήμος μας να πάρει μια άλλη όψη, τη μορφή που έχουμε οραματιστεί. Πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε ως παράταξη πλειοψηφίας και διοίκησης στο Δήμο Μεσσήνης, με την επιλογή των συμπολιτών μας, με ανατρεπτικές περιπέτειες, τις οποίες θα προσέξουμε να αποφύγουμε στο μέλλον. Ξεκινήσαμε λοιπόν το μεγάλο ταξίδι με το τρένο της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης. Στην αυτοδιοίκηση όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς, σημασία μπορεί να έχει η διαδρομή αλλά ο μεγάλος στόχος είναι ο προορισμός. Ο προορισμός ο δικός μου είναι η Μεσσήνη, όπως και όλων των συνεργατών μου. Προς τούτο θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Τον καθένα από την υπηρεσία και το αξίωμα που καλείται να υπηρετήσει. Και σίγουρα θα τα καταφέρουμε».

Ο Νίκος Ξενόγιαννης ορίστηκε αντιδήμαρχος για το περιβάλλον, τη δόμηση και την κοινωνική πολιτική.

 

 

 

Ο Αντώνης Νικολόπουλος συνεχίζει ως αντιδήμαρχος οικονομικών.

 

 

 

Ο Νίκος Χονδρός ανέλαβε αντιδήμαρχος για τους παιδικούς σταθμούς, τον αθλητισμό και την παιδεία (οι αρμοδιότητες που είχε ο Χρήστος Χριστόπουλος).

 

 

 

Ο Κώστας Γεωργακόπουλος «χρεώθηκε» τις διοικητικές υπηρεσίες, τις πολεοδομικές εφαρμογές και την πολιτική προστασία.

 

 

 

Ο Ανδρέας Τράκας παραμένει αντιδήμαρχος συντήρησης υποδομών.

Ο Χρήστος Καρύδης συνεχίζει ως αντιδήμαρχος για τις εμπορικές δραστηριότητες και τη δημοτική αστυνομία.

 

 

 

Τέλος, η Γεωργία Παναγοπούλου ορίστηκε υπεύθυνη για τις τεχνικές υπηρεσίες, τον προγραμματισμό και τον πολιτισμό.

 

 

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα καλυφθούν και οι θέσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου και των ειδικών συμβούλων του.

Όπως τόνισε, τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές πρέπει να προέρχονται από πολυτεχνικές σχολές, να είναι μηχανικοί γιατί, σημείωσε, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις που πρέπει να απορροφηθούν.

Αναφερόμενος στο θέμα των ειδικών συνεργατών του σημείωσε ο Γιώργος Τσώνης: «Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη που για διάφορους λόγους δεν θα συνεχίσουν να είναι ειδικοί συνεργάτες μου, δεν θα συνεχίσουν να είναι στην υπηρεσία του Δήμου και να καλωσορίσω νέα πρόσωπα και να τους ευχηθώ καλή δύναμη. Θέλω να επισημάνω ότι οι επιλογές μου στους ειδικούς συνεργάτες δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα καθαρά αναπτυξιακό και αυτοδιοικητικό».
Στ.Μ.