Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 17:44

Δεν πολυανησυχούν για τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις από την πιθανή αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τα σχέδια που εξαγγέλλονται από κυβερνητικούς παράγοντες, για αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος,  ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα, μπορεί να έχουν βλαπτικές συνέπειες για την περιοχή της Μεσσήνης, τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Χρήστος Χριστόπουλος, που πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, με συμμετοχή και πολιτών, με σκοπό να συγκεντρωθούν πληροφορίες για το θέμα αυτό. Ωστόσο η πρόταση του Χρήστου Χριστόπουλου δεν έδειξε να απασχολεί ιδιαίτερα το Σώμα, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του…

Ο Χρήστος Χριστόπουλος σημείωσε ότι σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στο σχεδιασμό είναι η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ ως διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης με τη χρήση και μαχητικών αεροσκαφών. Ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να έχει βλαπτικές συνέπειες για την πόλη της Μεσσήνης, που γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής μονάδας. Συνέπειες σε επίπεδο όχι μόνο ηχορύπανσης αλλά και ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Πρότεινε λοιπόν τη συγκρότηση της διαπραταξιακής επιτροπής για τη στενή παρακολούθηση του θέματος.
Ωστόσο η πρότασή του δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία. Απλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κοτταρίδης, συμφώνησε ότι πράγματι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που χρήζει παρακολούθησης, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν ενδεχόμενες δυσμενείς συνέπειες από την πιθανή αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ήταν καθησυχαστικός καλώντας το Σώμα «να μην φοβάται» και διαβεβαιώνοντας ότι «η Μεσσήνη θα πάρει αυτό που της αξίζει», τονίζοντας πάντως ότι στο Δήμο και στη δημοτική αρχή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για σχεδιασμό αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ.
Στ.Μ.