Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 10:48

“Το 2018 θα είναι η χρονιά του Δήμου Μεσσήνης” - Σύμβαση για την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο

Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Τσώνης, Γεωργία Παναγοπούλου

“ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” 
Λιγότερο από 1,5 χρόνο πριν από τις εκλογές ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, “φορτσάρει”, στα λόγια τουλάχιστον, και με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου δήλωσε ότι “το 2018 θα είναι η χρονιά του Δήμου Μεσσήνης”. Ο δήμαρχος και η αρμόδια για την τεχνική υπηρεσία αντιδήμαρχος, Γεωργία Παναγοπούλου, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, για την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση, ότι οι μεγάλες προσπάθειες της δημοτικής αρχής τα τρία προηγούμενα χρόνια έχουν πλέον και εμφανές σε όλους αποτέλεσμα καθώς ξεκινά η υλοποίηση των έργων. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι προσεχώς θα αναρτηθεί και μεγάλη πινακίδα στην είσοδο της Μεσσήνης, η οποία θα δείχνει τα έργα που θα γίνουν στον Πάμισο. Πρόκειται για τη μελέτη που έχει αναθέσει το υπουργείο Υποδομών, προϋπολογισμού περίπου 2,7 εκατομμυρίων ευρώ…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ανέφερε ότι το έργο της ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από δάνειο περίπου 2 εκατ. ευρώ το οποίο εγκρίθηκε για το Δήμο, θα αλλάξει όλη τη μορφή της πόλης. Σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη φάση αναπλάσεων στη Μεσσήνη και πως θα ακολουθήσουν άλλες δύο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που κέρδισε το έργο στο σχετικό διαγωνισμό, Κώστας Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται για δύσκολο έργο, γιατί δεν αφορά μόνο τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας της περιοχής στην οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις αλλά και υποδομές, ιδιαίτερα της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και της αποχέτευσης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα οχτώ μηνών, ενώ εργασίες θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με εφαρμογή ρυθμίσεων ώστε η όχληση να είναι η μικρότερη δυνατή.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι εκτός από την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης, χθες ξεκίνησε και η διαδικασία για την ανάδειξη της εταιρίας στην οποία θα ανατεθεί η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονης τεχνολογίας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος πρόκειται να προμηθευτεί τέσσερα ειδικά μηχανήματα, τα οποία θα εδρεύουν σε Δημοτικές Ενότητες και θα συντηρούν το αγροτικό οδικό δίκτυο. Για τη συντήρηση του αγροτικού δικτύου και υποδομών στο οδικό δίκτυο είπε ότι βγαίνουν σύντομα δύο εργολαβίες, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ η κάθε μία. Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση για την αναβάθμιση δέκα παιδικών χαρών σε τοπικές κοινότητες, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την προμήθεια μηχανημάτων έργων.

Επιπλέον η κ. Παναγοπούλου είπε ότι σύντομα θα δημοπρατηθούν αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσήνη, στο Πεταλίδι και στη Βαλύρα καθώς και έργα καθαρισμού ρεμάτων. Ακόμα αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για έργα σε αθλητικές υποδομές στη Μπούκα και στη Μεσσήνη, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η τροποποίηση που έγινε στο Πολεοδομικό Σχέδιο και δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί η Δημοτική Αγορά στα Μπεζεστένια.

Στ.Μ.