Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 01:59

Εγκαίνια ενός χώρου που συνδέει το χθες με το σήμερα, την ιστορία με το αύριο, το περιβάλλον και τον άνθρωπο

Ο πρόεδρος του Καρτερολίου Ηλίας Αθανασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης Ο πρόεδρος του Καρτερολίου Ηλίας Αθανασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης

ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΟΥ 
Στις εφτά το απόγευμα του Σαββάτου 1η Δεκέμβρη, εγκαινιάζεται από το Δήμο Μεσσήνης το σημαντικό έργο για τη μετατροπή του παλιού Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου σε πολυχώρο πολιτισμού, ιστορίας, παράδοσης, προβολής του φυσικού κάλλους της περιοχής και του αγροτικού του πλούτου…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο πρόεδρος του Καρτερολίου Ηλίας Αθανασόπουλος και η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολιτισμού Γωγώ Παναγοπούλου σε συνέντευξη Τύπου κάλεσαν τον κόσμο του Δήμου Μεσσήνης να παραστεί στα εγκαίνια και να γνωρίσει το νέο αυτό σημαντικό πολυχώρο.

Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Καρτερολίου θα προβάλλεται η Αρχαία Μεσσήνη, η ελιά και το λάδι της ευρύτερης περιοχής, το φυσικό της κάλλος. Τόνισε ότι έγινε ένα έργο “αριστούργημα” και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή για την υλοποίηση του έργου του προέδρου του χωριού, των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία είπε ότι έβαλε το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αν και σημείωσε ότι για να προχωρήσει χρειάστηκε η σημερινή δημοτική αρχή να αλλάξει πολλά πράγματα.

Ο πρόεδρος του Καρτερολίου Ηλίας Αθανασόπουλος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την ολοκλήρωση του έργου και την πραγματοποίηση των εγκαινίων σήμερα. Ευχαρίστησε το Δήμο για ό,τι κατάφερε και επίσης σημείωσε ότι με το έργο αυτό θα προβληθεί η περιοχή του Καρτερολίου.

Η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί ένας μικρός συνεδριακός χώρος στο παλιό δημοτικό σχολείο, που θα αξιοποιηθεί κυρίως για δραστηριότητες σε σχέση με την Αρχαία Μεσσήνη και με το διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος. Είπε ακόμη ότι με έναν εικαστικό τρόπο παρουσιάζεται το στοιχείο του νερού, ο καταρράκτης του Μάνεση, η γέφυρα στο Στρέφι αλλά και τα προϊόντα της ελιάς και του λαδιού.

Είπε ότι ήδη σχολεία του Δήμου Μεσσήνης έχουν ξεκινήσει και επισκέπτονται τον Πολυχώρο, στον οποίο θα υλοποιούνται προγράμματα από φορείς της περιοχής.

Σημείωσε ακόμη ότι το έργο αυτό αποτελεί “αυτοδιοικητικό βήμα στο μέλλον”.

Στ.Μ.